Paimion pallokenttähanke koki harmillisen takaiskun

0
Tekonurmikentän toteuttaminen Saaren alueelle koki takaiskun.

PAIMIO

Paimion kaupungin kuluvan vuoden talousarviossa on 170 000 euron suuruinen määräraha Saaren alueen pallokentän rakentamiseen.

Suunnitelmana on ollut, että Paimion kaupunki kustantaa Saaren-Naskarlan alueelle kaavaillun jalkapallokentän pohjatyöt ja että Paimion Jalkapallokeskus Oy – jonka taustalla on henkilöitä muun muassa Peimari United -ympyröistä – toteuttaa alueelle lämmitettävän tekonurmen.

Kaupungin ja uuden yrityksen mutkattomasti liikkeelle lähtenyt yhteistyö on kuitenkin kokenut yllättävän ja harmillisen kolauksen. Tekonurmikentän rakennuspaikaksi kaavailtu tontti ei sovi tarkoitukseensa, vaan tilalle joudutaan etsimään toinen tontti.

Kyse on siitä, että jalkapallokentän paikaksi suunniteltu tontti sijaitsee ykkösluokan pohjavesialueella, ja pohjavesisuojauksen toteuttaminen tontille nostaisi rakentamiskustannukset jopa moninkertaisiksi. Siihen kaupungilla ei ole varaa.

– Maailma on muuttunut, ja tänä päivänä tilanne on se, että kumirouheisen kentän käyttö nähdään vaaraksi pohjavesille. Myös Palloliiton uusi ohjeistus on, ettei kumirouhekenttiä rakennettaisi pohjavesialueille, kertoo Paimion kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen .

– Tämä on kova takaisku ja harmitus. Hankkeen valmistelu oli syksyllä hiukan liian kiireistä, mutta onneksi pohjavesiasiaan tämän vuoden puolella havahduttiin.

Saarinen korostaa kuitenkin, ettei mitään peruuttamatonta ole tapahtunut.

– Nyt lähdetään hakemaan korvaavaa paikkaa ja ratkaisua. Muitakin hyviä rakennuspaikkoja on onneksi tarjolla, hän sanoo.

Tarkemmin Saarinen ei halua avata asiaa ennen kuin tilanne on ehditty raportoida Paimion tekniselle lautakunnalle.

Paimion teknisen lautakunnan seuraava kokous on mahdollisesti jo ensi viikolla. Lautakunnan esityslista ilmaantunee kaupungin verkkosivuille tänään perjantaina.

Paimiossa katsotaan olevan selkeä tarve toisellekin lämmitettävälle tekonurmelle. Paimion Urheilupistossa sijaitsevalla KHT Soikalla ei käytännössä ole tarjolla vapaita harjoitusvuoroja.

Paimion kaupunginvaltuusto hyväksyi tekonurmihankkeen joulun alla käsitellessään vuoden 2021 investointeja. Kaupungin kustannusosuudeksi vahvistettiin tuolloin 170 000 euroa.

FAKTA


Paimion Jalkapallokeskus Oy on Paimioon rekisteröity, vuonna 2020 perustettu yritys

Paimion Jalkapallokeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Esko Nieminen. Muut hallituksen jäsenet ovat Arto Aho, Olli-Pekka Dahl, Tuukka Kankaanranta ja Ville Saarela.

Kaupparekisteriin kirjattujen tietojen mukaan yhtiön pääasiallinen toimiala on kiinteistöhallinto: muun muassa kiinteistöjen vuokraus ja hallinta.