Paimion Yrityspuistossa vireillä yli 5 miljoonan kiinteistökauppa

0
Helmikuussa osoitteeseen Jukantie 9 valmistunut halli saattaa vaihtaa omistajaa.

PAIMIO

Paimion kaupunginhallituksen viime keskiviikon kokouksen esityslistalla oli etuosto-oikeuden käyttämisestä päättäminen. Kaupunginhallitus päätti, että Paimio ei käytä etuosto-oikeutta Paimiossa sijaitsevan määräalan miljoonakaupassa.

Paimion kaupungille on toimitettu 26. maaliskuuta ennakkotietopyyntö etuosto-oikeuden mahdollisesta käyttämisestä vireillä olevassa kaupassa, jonka kokonaiskauppahinta on 5 670 000 euroa.

Hallituksen kokouspöytäkirjan mukaan kyse on siitä, että erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt tai sen perustama yhtiö ostaisi Paimion Yrityspuiston alueella sijaitsevan, Valentia Oy:n omistaman määräalan sillä sijaitsevine rakennuksineen. Kyse on uudesta poistotekstiilien jalostuslaitoskiinteistöstä.

Määräalan kaupassa myyjä siirtäisi ostajalle Rester Oy:n kanssa solmitun kyseiseen määräalaan liittyvän vuokrasopimuksen.

Kauppa on vireillä, joten kiinteistö ei ole toistaiseksi vaihtanut omistajaa. Paimion kaupunginhallitus on nyt yhtä kaikki ilmaissut, ettei kaupunki tule asettumaan esteeksi Valentian ja UB:n väliselle kaupanteolle.

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on liike- ja toimitilakiinteistöihin sijoittava rahasto. Sen pääoma on 194,3 miljoonaa euroa ja kokonaisarvo 270,4 miljoonaa euroa. Rahaston kiinteistövarallisuus on 349 miljoonaa euroa.

Rahastolla on omistuksessaan 45 kiinteistöä.