Paimioon suunnitellaan rantahotellia

0
Hiekkahelmen takana olevalle lampialueelle nousee todennäköisesti ensi kesäksi hotelli.

PAIMIO

Jaana Pakarinen

Paimioon on suunnitteilla rantahotelli, joka todennäköisesti valmistuisi jo kesän 2022 aikana. Hotellin paikaksi on kaavailtu Nummensuon aluetta, Hiekkahelmen uimarannan takana sijaitsevaa aluetta, jossa sijaitsee useita lampia.

Osa alueesta on pohjavesialuetta, jota käytetään vedenhankintaan. Koska vedenotto ei kuitenkaan koske koko aluetta, on alueella käynnistetty kaavamuutos, jolla suoja-alueen rajaa voitaisiin muuttaa.

Hotellihankkeen taustalla on kuopiolainen hotelliyrittäjä Sami Riekkonen, jolla on rantahotelli myös Tahkon matkailukeskuksen alueella Kuopiossa.

– Paimio sijaitsee hyvällä paikalla Turun kupeessa ja tietojeni mukaan alueella ei vielä juurikaan ole majoitustoimintaa, hän toteaa.

Riekkonen kertoo olevansa myös tietoinen Paimion parantolan kehityshankkeesta, jonka hän uskoo tuovan alueelle matkailijoita.

– Vaikka sinnekin tulisi majoitusta, niin olemme kuitenkin konseptiltaan erilainen vaihtoehto. Uskon, että erityisesti perheet kiinnostuvat rantahotellista, johon on tarkoitus tulla myös pienimuotoista vesipuistotoimintaa ja muita palveluita, hän sanoo.

Hotellihankkeelle on haettu EU:n Leader-rahoitusta, joka on tarkoitettu maaseutujen kehittämishankkeisiin. Mahdollisella hankerahoituksella alueen muitakin lampia on tarkoitus kunnostaa uimakäyttöön Hiekkahelmen lisäksi. Lammet tulisivat olemaan myös muiden kun hotellivieraiden käytössä.

Riekkonen uskoo, että maaseutumatkailu kiinnostaa ihmisiä tulevaisuudessa enenevissä määrin, minkä hän on huomannut myös Tahkon hotellissaan.

– Kotimaan matkailu on lisääntynyt koronan myötä huomattavasti. Ihmiset haluavat suurien kaupunkien lisäksi myös luontoelämyksiä, retkeilyä ja vaikkapa maatilavierailuja. Silti majoittua halutaan mukavasti valkoisissa lakanoissa ja aloittaa aamu valmiilla buffetaamiaisella, hän kuvaa.