Petar Obradovic Paimion Hakan valmentajaksi – Jugoslaviassa syntynyt Crvena Zvezdan kasvatti aloittaa välittömästi

0
Petar Obradovic, 55, tuli Suomeen jo 80-luvulla oman jalkapallouran tyssättyä silloisessa Jugoslaviassa kahteen vakavaan loukkaantumiseen. Sen jälkeen hän on työskennellyt lähes taukoamatta valmennuspuolella käyden läpi muun muassa kaikki Palloliiton koulutukset. Valmennus sujuu mainiosti suomen kielellä.

PAIMIO

Nelosessa pelaava Paimion Hakan miesten edustusjoukkue ja Kakkosessa pelaava A-poikien P20-joukkue ovat saaneet uuden vastuuvalmentajan. Hän on Jugoslaviassa syntynyt, kahdeksankymmentäluvulla Suomeen muuttanut Petar Obradovic, 55.

– Haimme valmentajaa, joka on Paimion Hakan projektin näköinen. Halusimme henkilön, jonka osaamisalueeseen kuuluu nimenomaan nuorten pelaajien kehittäminen. Sitä kautta tuomme A-juniori-ikäisille mahdollisuuden ottaa seuraava askel kohti seuran edustusjoukkuetta, sanoo Hakan jalkapallojaoston puheenjohtaja Petter Sandell.

– Löysimme Petarin kanssa nopeasti yhteisen sävelen ja olemme erittäin onnellisia saadessamme seuraan kokeneen ja meritoituneen valmentajan.

Obradovicin meriitit ovat upeat. Hän on muun muassa voittanut kolme Suomen mestaruutta, useita hopea- ja pronssimitaleita ja valmentanut aivan Suomen terävimpään kärkeen nousseita pelaajia. Hänen valmennuksensa alla ovat olleet muun muassa Moisanderin veljekset, Kasper Hämäläinen ja Roope Riski.

Viimeiset 28 vuotta Obradovic on valmentanut Turun Palloseuran organisaatiossa. Hän on ollut vastuuvalmentajana useissa eri ikäluokissa. Lisäksi hän on toiminut valmennuspäällikkönä ja juniorien tekniikkavalmentajana.

Obradovicin vahvuus on yksilöiden kehittämisessä. Hän heittäytyy jokaiseen toimenkuvaansa täydellä sydämellään ja edellyttää samalla myös pelaajilta paljon. Häntä kuvaillaan vaativaksi, mutta reiluksi valmentajaksi.

Hakan valmentajarekrytointia johtanut Juho Kirjonen uskoo, että Obradovicin valinnasta on lisäapua monelle seurassa jo olevalle valmentajalle

– Petar on intohimoinen, osaava ja tuo mukanaan tekemisen kulttuuria, Kirjonen kiteyttää.

Obradovicin sopimus on mallia 1+1, jossa molemmilla osapuolilla on mahdollisuus jättää optio käyttämättä.

Paimion Haka näkee kuitenkin projektin olevan vasta alussa ja Obradovicin olevan oikea mies aloittamaan paimiolaisen PaiHan miesten lippulaivan kipparoinnin.

Dobro doso, Petar!

Kuuntele Petarin mietteitä videolta: