Poliisi suosittaa vapun viettoa pienessä piirissä

0

Lounais-Suomen poliisi kehottaa vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja viettämään vappua maltillisesti pienissä porukoissa. Viestinnässä poliisi käyttää ilmaisua: maltetaan vielä.

Poliisi aikoo myös valvoa vapun viettoa Lounais-Suomessa näkyvästi ja voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräämä kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 14. toukokuuta saakka.

Perinteisillä vappukokoontumispaikoilla ei ole tänäkään vuonna ohjelmaa, eikä niille ole syytä mennä pienemmälläkään porukalla.

– Poliisin vahva suositus on, että keskustoihin tai puistoihin ei tule kokoontua vappuna. Viime vuonna ihmiset ilahduttavasti noudattivat ohjeistuksia ja viettivät vappua vastuullisesti. Pystymme siihen yhdessä tänäkin vuonna, sanoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Näkyvää valvontaa tehdään kaikissa alueen taajamissa. Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä kokoontumisrajoitusten ja ravintolatoiminnan rajoitusten noudattamista.

– Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota nuorten päihteidenkäyttöön. Siksi etenkin alaikäisten vappusuunnitelmista on hyvä keskustella kotona ja muistuttaa nuoria ja lapsia turvallisesta, korona-ajan mukaisesta vapunvietosta, Sundqvist muistuttaa.

Turku ja Turun seutu on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa ja voimassa ovat edelleen varsin tiukat rajoitukset. Kaupungissa ei siksi järjestetä perinteisiä vapunviettotapahtumia.

Turun kaupunki ja laaja joukko toimijoita kannustavat turkulaisia ja kaikkia varsinaissuomalaisia juhlistamaan vappua turvallisesti yhteiskampanjan avulla. Kampanjan viesti “paras tapa olla positiivinen on pysyä negatiivisena” viittaa koronatestin tulokseen. Kampanjaan voi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #NegatiivinenVappu.