Rokotusajan saa entistä helpommin

0
55-59-vuotiaiden rokotukset alkavat toukokuun aikana.

PAIMIO, SAUVO

Paimion–Sauvon terveyskeskuksen koronarokotusajat seuraavalle viikolle tulevat varattavaksi aina torstaiaamuisin. Pitkään rokotusajat täyttyivät hetkessä, mutta nyt muutamana kertana aikoja on jäänyt varattavaksi vielä myöhemmäksikin. Myös tämän viikon torstaina puolen päivän aikaan viikon 18 rokotusaikoja oli vielä jäljellä kaikille, jotka kuuluvat tällä hetkellä rokotettavien ryhmiin.

Tällä hetkellä rokotetaan 60–64-vuotiaita ja 70 vuotta täyttäneitä sekä THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia 18–64-vuotiaita, joille annetaan BionTechPfizerin rokotetta. Lisäksi rokotetaan THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia sekä muitakin 65–69-vuotiaita, joille tarjotaan AstraZenecan rokotetta. Osastonhoitaja Nina Tainio kertoo, että muutamia kieltäytymisiä AstraZenecan rokotteelle on ollut.

– Jonkin verran on käytetty tätä oikeutta vaihtaa rokote toiseen, hän sanoo.

Tainio kertoo, että rokotukset ovat sujuneet Paimiossa hyvin. Parhaimmillaan päivässä on rokotettu jopa 180 ihmistä.

Rokotuksissa on ollut avustamassa SPR:n vapaaehtoisia, joita on saatu paikalle myös hyvin. Edelleen mukaan mahtuu kuitenkin uusiakin vapaaehtoisia, jotka voivat ottaa yhteyttä SPR:ään.

Alle 60-vuotiaiden joukkorokotusten on tarkoitus alkaa toukokuun aikana. Ensimmäisenä rokotusvuoroon pääsevät 55–59-vuotiaat.

– Ensi viikolla tulee todennäköisesti tieto siitä, milloin rokotukset saadaan aloitettua, Tainio sanoo.

Kaksi uutta tautitapausta Paimioon

Torstaina kirjattiin Paimioon kaksi uutta koronatapausta. Paimion kokonaistartuntaluku on nyt 207. Sauvoon ei ole kirjattu uusia koronatartuntoja koko viikolla. Kokonaistartuntaluku Sauvossa on edelleen 34.

Kaarinaan kirjattiin kolme uutta tautitapausta ja kokonaistartuntaluku on 536.

Koko Suomesta raportoitiin torstaina 208 koronatartuntaa.

Vappu pienellä porukalla

Vaikka koko Suomen koronatilanne on paranemaan päin, Lounais-Suomen poliisi kehottaa kuitenkin juhlimaan vappua vain pienissä porukoissa.

Paimion kaupunki tiedotti pienistä helpotuksista koronarajoituksiin. Aikuiset saavat harrastaa nyt ulkona oman joukkueensa kesken ilman lähikontaktia. Ottelut ja pelit eivät kuitenkaan ole sallittuja. Kansalaisopisto jatkaa pääasiassa etäopetuksessa. Kuorot ja muut musiikkiryhmät voivat harjoitella ulkotiloissa.

Urheilutilojen pukuhuoneita ei vielä avata eikä Paimion Ankkalammen saunaa.

Ylioppilasjuhlat voidaan kesäkuun ensimmäisenä lauantaina järjestää ainakin niin, että lakitettavat ja lukion henkilökunta ovat paikalla.