Rokotustilanne meillä parempi kuin keskimäärin – valoa jo viisikymppisillekin

0
Rokotteita odotetaan maahan huhtikuusta alkaen kiihtyvällä tahdilla. Paikallisesti on myös tehty suunnitelmat miten rokotuksia laajennetaan.

Yli 70-vuotiaista on Paimion-Sauvon alueella ensimmäisen rokotuksen saanut jo yli 90 prosenttia. Koko maassa luku on 85 prosenttia.

Terveyskuntayhtymän johtava lääkäri Nora Hagelberg kertoo, että tällä alueella, toisin kuin joissakin lähikunnissa, ei ole ilmennyt ongelmia sen suhteen, että jotkut eivät haluaisi ottaa Astra-Zenecan rokotetta.

Tilanne voi nyt muuttua, sillä EU ilmoitti torstaina peruvansa kyseisen valmistajan rokotteiden ostamisen.

Sauvolaisista on nyt rokotettu 30 prosenttia, paimiolaisista neljännes, samoin kaarinalaisista.

Tällä viikolla rokotusaikoja – sekä tehoste- että ensimmäisen rokotuksen aikoja on ollut jaossa viitisensataa ja suunnilleen sama määrä on luvassa ensi viikkoon. Sitä pidemmälle rokotteiden määriä ei tiedetä.

– Kun molemmat THL:n asettamat riskiryhmät on rokotettu kertaalleen, voimme avata rokotteiden saatavuuden mukaan rokotusaikoja myös seuraavalle eli yli 50-vuotiaiden ikäryhmälle. Jos ensi viikolle näyttää, että aikoja jää avoimeksi, niin on mahdollista, että niitä jo voidaan avata.

THL arvioi torstaina, että koko maassa yli 70 prosentin rokotuskattavuus tavoitettaisiin mahdollisesti jo heinäkuun lopun- elokuun alun tietämillä.