Taas yksi uusi tartunta – nyt Sauvoon

0

Sauvoon kirjattiin keskiviikkona yksi uusi tartunta. Paimioon ei tartuntoja merkitty.

Koko maassa on todettu 400 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Epidemian alusta lähtien tautitapauksia on raportoitu Suomessa yhteensä 82 964 kappaletta. Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja on 49, ja niistä 21 Turussa.

Toiseksi eniten tartuntoja kirjattiin Salossa, kahdeksan kappaletta. Loimaalla, Maskussa ja Naantalissa kirjattiin kolme uutta tartuntaa. Aurassa ja Raisiossa tartuntoja oli kaksi. Yksittäiset tartunnat kirjattiin Kaarinassa, Kemiönsaarella, Laitilassa, Liedossa, Pöytyällä, Sauvossa ja Uudessakaupungissa.

Epidemian alusta lähtien tartuntoja on kirjattu maakunnassa 8 686 kappaletta.

Viime viikolla Turussa todettiin 151 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 195 sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta. Tartunnoista pystyttiin jäljittämään 75 prosenttia. Turun ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on nyt 141,5. Koko maan ilmaantuvuusluku on noin 104. Luku on selvässä laskusuunnassa, sillä edellisten kahden viikon aikana ilmaantuvuusluku oli vielä 160.

Keskiviikkona kirjattiin neljä uutta tautiin liitettyä kuolemaa. Sairaalahoidossa on koko maassa koronatartunnan vuoksi 180 henkilöä. Tyksin alueella sairaalahoidossa on yhteensä 17 henkilöä, joista viisi on teho-osastolla.

 

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 1 186224​ ihmistä. Rokotekattavuus ensimmäisen annoksen osalta on nyt 21,3 prosenttia.

Varsinais-Suomessa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 107 097​ ihmistä. Rokotekattavuus on 22,8 prosenttia.