Tänään on leikkipäivä

0
Piikkiön Linnavuorelta löytyy MLL:n tehtävärasteja tämän ja ensi viikon ajan.

PIIKKIÖ

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää lauantaina valtakunnallisen Leikkipäivän, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia ja aikuisiakin leikkimään.

Tänä vuonna päivän teemana on Leikkien lähelle luontoa. Koska koronan vuoksi isoja tapahtumia ei voida järjestää, luonnossa tapahtuva toiminta sopii leikkipäivän teemaksi hyvin.

Piikkiön paikallisyhdistys on järjestänyt Leikkipäivän kunniaksi Linnavuorelle rastiradan, jonka voi käydä kiertämässä omaa tahtiaan haluamassaan ajankohdassa. Tehtävärastit löytyvät Linnavuorelle kulkevan reitin varrelta. Rasteilla on tehtäviä, jotka kannustavat leikkimään.

– Tehtävät on tehty siten, että ne sopivat kaikenikäisille. Aikuistenkin kannattaa lähteä mukaan leikkimielellä, ja kannustaa lapsia tekemään rasteja yhdessä, kertoo MLL Piikkiön paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Tuulia Merivuori-Marisa .

Rastit on laitettu paikoilleen jo maanantaina ja ne löytyvät radan varrelta ainakin vielä tämän ja ensi viikon ajan.

Rastien tekijät vinkkaavat, että mukaan tehtäväradalle kannattaa ottaa termariin kuumaa vettä, sillä yhdeltä rastilta saattaa löytyä termariin jotain lisättävää.

Ulkokahviloita suunnitteilla

Merivuori-Marisa kertoo, että korona-ajan Piikkiön paikallisyhdistykset tapahtumat ovat toimineet pitkälti etäyhteyksien kautta.

– Äitien virtapiiri -ryhmä on toiminut etänä sekä vapaaehtoisille järjestettyä etätoimintaa on ollut, hän sanoo.

Yhdistyksessä odotetaan kuitenkin jo kovasti lähitoiminnan alkamista ja suunnitelmia tulevasta on jo paljon. Kesällä on alkamassa joka tapauksessa pikkukoululaisille suunnatut toimintaviikot, joihin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

– Lisäksi meille on alkamassa isien ja lasten yhteiset liikuntahetket Rungon koululla ja myös jumppia, jonne voi tulla lasten kanssa on suunnitteilla. Ulkokahvilatoiminta avataan heti kun se vaan on mahdollista, Merivuori-Marisa kertoo.