Vilomixille Paimioon uusi iso varastorakennus

0
Vilomix on miltei Paimion keskustan kupeessa, mutta kuitenkin hieman piilossa. Tosin näkymät tehtaalle Kaaritien suunnalta ovat nyt avautuneet, kun varastohallin tieltä on kaadettu puustoa. Kuvassa työnjohtaja Ismo Lehti (vas.) ja tuotantopäällikkö Topi Vesalainen.

PAIMIO

Vilomix Finland Oy sai tiistaina Paimion ympäristölautakunnalta rakennusluvan erikoisrehutehtaan laajennukseen osoitteessa Yrittäjäntie 1. Käytännössä kyse on yrityksen varastotoimintojen keskittämisestä Paimioon, missä yrityksen toiminnot muiltakin osin sijaitsevat.

Tällä hetkellä Vilomixillä on vuokravarastot Helsingissä ja Turussa. Paimion uusi varastohalli korvaa kyseiset vuokratilat.

Tulossa oleva laajennus on kerrosalaltaan 1 500 neliömetriä (60 metriä x 25 metriä) ja tilavuudeltaan 12 500 kuutiometriä. Uusi halli tulee olemaan noin kahdeksan metrin korkuinen.

Hallin urakoi paimiolainen Jalo & Fagerström Oy.

Vilomixin kiinteistö sijaitsee Paimion Tapiolassa: Kaaritien länsipuolella teollisuusrakennusten korttelialueella.

Päätoimintonaan Vilomix Finland Oy valmistaa tuotanto- ja harraste-eläinten erikois- ja energiantäydennysrehuja asiakaskunnan koostuessa etupäässä tuotantoeläin- ja hevostiloista sekä lemmikkieläinten omistajista.

Tuotevalikoima sisältää muun muassa maatalousyrittäjille räätälöityjä vitamiini-, hivenaine-, energia- ja rautavalmisteita, hygieniatarvikkeita sekä kärpästorjuntatuotteita..

Sivutoimialoja ovat saksalaisen Neudorff -yhtiön luonnonmukaisten puutarhanhoitotuotteiden tukkukauppa ja Trinol -merkkisten tuhoeläintorjunta-aineiden myynti.

Historiataustaltaan lähes 170-vuotiaita Neudorff-tuotteita Vilomix välittää muun muassa K- ja S-ryhmille sekä Bauhausille, Hankkijalle ja Tokmannille.

Vilomixin toimitusjohtaja Mikko Anttila kertoo, että Vilomixillä on Paimiossa monen vuosikymmenen mittainen ansiokas menneisyys. Ensin oli Suomen Maatalouspalvelu Oy, joka sijaitsi nykyisen Vilomixin naapuritontilla. Vuonna 1979 tuli Hiven Oy , jonka omistivat vuoron perään Orion, Suomen Rehu, Lännen Tehtaat ja Hankkija.

Hiven Oy -nimellä yritys toimi 31. toukokuuta 2014 saakka. Tätä nykyä Vilomix Finland Oy on osa tanskalaista Danish Agro -konsernia.

– Meillä on Paimiossa 27 työntekijää. Lisäksi meillä on koko Suomen ja Viron kattava edustajamyyjäverkosto, jossa jokainen edustaja toimii oman alueensa paikallisena yrittäjänä, Anttila kertoo.