Yli puolet nuorista suuntaa lukioon

0
Vistan koulun yhdeksäsluokkalaisista 60 prosenttia suuntaa lukioon, 40 prosenttia ammatilliseen koulutukseen.

PAIMIO, SAUVO

Sekä Sauvon että Paimion yhdeksäsluokkalaisista yli puolet on ensisijaisena hakutoiveenaan hakenut lukiokoulutukseen. Yhteishaku päättyi 7.4. Koronatilanteen vuoksi yhteishakua pidennettiin viikolla.

Paimion yhdeksäsluokkalaisista 60 prosenttia haki kevään yhteishaussa lukiokoulutukseen, 40 prosenttia ammatilliseen koulutukseen. Yhteensä hakijoita oli 142.

Sauvossa 28:sta yhdeksäsluokkalaisesta 16 haki lukioon, mikä on 57 prosenttia hakijoista. 11 heistä haki Paimion lukioon ja viisi Turkuun.

Myös Vistan koulun ysit suuntaavat ensisijaisesti Paimion lukioon, jonne ensimmäisenä hakutoiveenaan haki 66 oppilasta. Turun lukioihin haki 15 oppilaista ja muihin lukioihin 3.

Paimiolaiset Saloon, sauvolaiset Turkuun

Vistan koulun hakijoiden ammatillisista koulutuksista suosituimmat alat olivat sosiaali- ja terveysala, autoala sekä sähköala. Myös viime vuonna samat alat olivat listan kärjessä. Oppilaitoksista suosituimmat olivat puolestaan Salon seudun ammattiopisto, jonne haki 24 nuorta sekä Turun ammatti-instituutti, jonne Vistan koululaisista haki 19.

Sauvolaisista ammatilliseen koulutukseen haki 12 oppilasta. Heistä 10 haki Turun ammatti-instituuttiin ja kaksi Tuorlan maatalouden linjalle. Linjojen hakutoiveet hajaantuivat sauvolaisilla huomattavasti, sillä vain kaksi haki ensisijaisena toiveenaan samalle linjalle ja kaikki muut eri linjoille.

Paimion lukiossa 85 paikkaa

Paimion lukiossa on 85 paikkaa haettavana, ja ensisijaisia Paimion lukioon hakevia kevään yhteishaussa oli 81 henkeä. Yhteishaussa saa laittaa yhteensä viisi hakutoivetta, ja kaikkiaan Paimion lukion yhdeksi hakutoiveeksi laittaneita oli yhteensä 140. Lukion keskiarvoraja lukuaineissa on vähintään 7.0.

Suurin osa Paimion lukioon hakevista on Paimiosta ja Sauvosta, mutta hakijoita on myös ainakin Kemiöstä sekä Tarvasjoelta.

Lukion rehtori Olli-Pekka Lehtonen kertoo, että niiden paimiolaisten ja sauvolaisten kanssa, jotka ovat hakeneet Paimion lukioon, on jo täytetty lukion esivalintatarjotin, jossa tulevat opiskelijat ovat valinneet itselleen kiinnostavia opintoja.

Tiedot hyväksytyistä opintopaikoista tulee opetushallituksen opintopolku-palveluun 17.6.

Livian hakijamäärät nousivat

Ammattiopisto Livialle haetaan paitsi yhteishaussa, heillä on avoinna myös jatkuva haku sekä erillishakuja.

Livialla on neljä toimipistettä; Maaseutuopisto Paimio, Piikkiössä sijaitseva Maaseutuopisto Tuorla, Kaarinassa sijaitseva Sosiaali- ja terveysopisto sekä Paraisilla sijaitseva Kalatalous- ja ympäristöopisto.

Maaseutuopisto Paimioon maatalousalan perustutkinnon eläinalalle ensisijaisia hakijoita oli tänä keväänä 67. Viime vuonna samalle alalle hakijoita on ollut 61. Metsäalan perustutkintoa haki opiskelemaan ensisijaisena hakuvalintanaan 13 ihmistä.

Maaseutuopisto Tuorlaan ensisijaisten hakijoiden määrä maatalousalan perustutkintoon oli 31, kun vuonna 2020 ensisijaisia hakijoita oli 20. Puutarha-alalle hakijoita oli puolestaan 26, viime vuonna 17 ja luonto- ja ympäristöalalla viisi, kun viime vuonna määrä oli kaksi. Näillä aloilla hakijoiden määrä on kaikissa noussut edellisvuodesta.

Koko maassa toisen asteen oppilaitoksiin haki tänä vuonna edellisvuosia enemmän ihmisiä, sillä tänä vuonna astui voimaan laki pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa haki ensisijaisena vaihtoehtonaan hakemaan 22 ihmistä, mikä oli sama määrä kuin edellisvuonna.

Kalatalous- ja ympäristöopistoon ensisijaisten hakijoiden määrä oli 11 ja vuonna 2020 ensisijaisia hakijoita oli 9.