Antton Lehtosen logo voitti Vistan koulun suunnittelukilpailun

1
Antton Lehtonen sai kunniakirjan sekä sata euroa palkinnoksi logokilpailussa.

PAIMIO

Vistan koulun yhdeksäsluokkalainen Antton Lehtonen voitti koulussa järjestetyn logon suunnittelukilpailun. Tarkoituksena oli suunnitella koulun logo, jota voitaisiin käyttää ainakin lipussa sekä oppilaskunnan hallituksen virallisissa yhteyksissä. Logosta on tarkoitus myös teettää paidat oppilaskunnan hallituksen jäsenille.

– Meillä ei ole ollut omaa logoa aiemmin, mutta sellainen on ollut haaveissa jo pitkään, oppilaskunnan hallituksen ohjaajaopettaja Iiro Kotiranta sanoo.

Nyt koronavuonna logokilpailun järjestäminen oli hänen mukaansa hyvää yhteistä tekemistä, kun muut tapahtumat olivat vähissä.

79 ääntäLogokilpailuun sai osallistua kuka tahansa Vistan koulun oppilas, niin ylä- kuin alakoulun puolelta. Osallistujia oli monta kymmentä. Näiden joukosta oppilaskunnan hallitus valitsi jatkoon kahdeksan parasta. Näistä kahdeksasta koko koulu pääsi äänestämään suosikkiaan.

Lopulta Lehtosen logo keräsi yhteensä 79 ääntä ja voitti kilpailun.

Graafinen suunnittelu tuttuaLehtonen kertoo, että kun kuuli logokilpailusta, osallistuminen siihen oli hänelle heti selvää.

– Olen tehnyt muutenkin graafista suunnittelua. Tykkään kotona piirrellä ja suunnitella kaikenlaista, hän kertoo.

Myös logon idea oli hänelle jo heti aluksi melko selvä.

– Halusin siihen selkeän koulun siluetin mustavalkeana, hän sanoo.

Lehtonen kävi ottamassa valokuvan Vistan koulun edustasta, minkä pohjalta hän piirsi koneella koulun siluetin.

Oma vaatebrändiGraafinen suunnittelu ei Lehtosella jää ainoastaan koulun logon suunnitteluun. Hänellä on nimittäin jo tulevaisuuden suunnitelmia alalla.

– Tarkoitus olisi tehdä pienimuotoista bisnestä ja suunnitella omaa vaatebrändiä, hän paljastaa.

Hän on jo suunnitellut erilaisia printtejä, joista tarkoitus on tehdä esimerkiksi huppareita ja t-paitoja. Aluksi tuotteita on tarkoitus myydä lähinnä kavereille ja saada siitä pientä kesätyötä itselleen. Jos vaatteet saavat suosiota, saattaa hän tulevaisuudessa perustaa tuotteilleen esimerkiksi verkkokaupan. Myös logokilpailusta saadun sadan euron palkinnon aikoo hän käyttää oman mallistonsa tekemiseen.

Yhdeksäsluokkalaisen Lehtosen tulevat jatko-opinnot myös suuntautuvat alalle.

– Olen hakenut Turkuun amikseen media-alalle, hän kertoo.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.