Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona

0
Paimiossa äänestetään kaupungintalolla.

PAIMIO, SAUVO

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona. Paimiossa ennakkoäänestyspaikkana on kaupungintalo, Sauvossa Seuralan kylätalo.

Ennakkoäänestyksen pituutta on pidennetty viikosta kahteen ja ennakkoäänestyksen ajankohta on nyt 26. toukokuuta – 8. kesäkuuta.

Korona aiheuttaa myös jotain erikoisjärjestelyjä ennakkoäänestyspaikoissa. Äänestyspaikoilla pidetään turvavälit, käytetään maskeja ja tarjotaan käsidesiä.

– Seuralassa on väljät tilat, eikä siellä ole muuta toimintaa. Myös ilmanvaihto on hyvä. Muutenkin koronatilanne on Sauvossa nyt hyvä ja kahden viikon ilmaantuvuus on nolla, Maria Peippo sanoo.

Paimion kaupungintalolla on kolme äänestyspistettä, jotka sijaitsevat kaupungintalon aulassa. Äänestyskoppeja on yhteensä neljä, joista yksi on inva-mallia.

– Vaalitoimitsijoiden pöydillä on suojapleksit, joiden alareunassa on aukko, josta asiakirjat voidaan ojentaa, Armi Vihervirta kertoo.

Myös Seuralassa vaalitoimitsijoiden edessä on muoviseinäkkeet.

Omaa kynää suositellaan


Äänestäessä voi käyttää omaa kynää. Kynä tulee olla lyijy- tai kuulakärkikynä, mutta ei tussi, jonka jälki voisi näkyä äänestyslipukkeen lävitse.

– Pinnat ja yhteiset kynät myös pyyhitään useasti päivän aikana, Peippo sanoo.

Hän kertoo, että äänestäjiä myös ohjeistetaan maskin turvallisesta poistamisesta henkilöllisyyden toteamiseksi.

Sekä Peippo että Vihervirta muistuttavat, ettei äänestyspaikalle saa tulla hengitystieoireisena.

Kotiäänestys karanteenissa olevalle


Jos on karanteenissa, eikä pääse tämän vuoksi äänestämään, voi tilata kotiäänestyksen. Kotiäänestys tulee tilata 1.6. kello 16 mennessä.

– Vielä ei ole tullut yhtään karanteenissa olevan kotiäänestystilausta. Karanteenissa olevan kotiäänestys yritetään hoitaa kodin pihalla ja käytetään suojavarusteita, Vihervirta kertoo.

Varsinainen vaalipäivä on 13.6.