Ennakkoäänestys alkoi vähän vaisusti

0
Ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä Sauvossa äänesti varttuneempi väestö.

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona ja kohtalaisen vaisusti koko seudulla. Ensimmäisenä äänestyspäivänä Sauvossa kävi 85 äänestäjää, Paimiossa 207 ja Kaarinassa 642. Paimiossa ja Kaarinassa siis ensimmäisenä äänestyspäivänä äänioikeuden käytti 2,4 prosenttia äänioikeutetuista ja Sauvossa 3,5%.

Määrä on selkeästi pienempi kuin neljä vuotta sitten ensimmäisenä äänestyspäivänä, jolloin Paimiossa ja Kaarinassa kävi ennakkoon äänestämässä 3,3 prosenttia äänioikeutetuista. Sauvossa tahti oli aiempien kertojen tasalla. Puoleen päivään mennessä Seuralan kylätalossa oli käynyt 61 ennakkoäänestäjää, suurin osa varttuneempaa väkeä.

– Ihan hyvin ihmisiä on käynyt. Suurin osa paikkakuntalaisia ja kuusi vieraspaikkakuntalaista. Vaikuttaisiko sitten etätyöt ja alkanut mökkikausi vieraspaikkakuntalaisten määrään, vaalitoimitsijat Leena Kesänen ja Benita Malmilehto summaavat tietokoneelta.

– Seurala on äänestyspaikkana uusi ja voihan koronallakin jonkinlainen vaikutus tilanteeseen olla. Jonoa ei päässyt kuitenkaan aamulla muodostumaan, vaan väkeä on käynyt tasaisesti, Malmilehto sanoo.

– Osalla on oma kynä mukana ja osa on ottanut automaattisesti maskin pois esittääkseen kasvonsa tunnistamista varten, Kesänen ja Malmilehto kertovat korona-ajan toimenpiteistä.