Kevään juhliin suositellaan porrastusta

0

Paimio

Paimiossa ja Sauvossa rokotukset ovat sujuneet hyvin ja aikataulussa. Tällä hetkellä rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä sekä yli 80 vuotiaiden tehosterokotuksia. 

– Paimiossa rokotuskattavuus on 37,5 ja Sauvossa 43,3 prosenttia. Kuntayhtymään tulee kolmea rokotetta ja viikon 21 viikkohtainen rokotusmäärä on 480, kertoo Paimion-Sauvon terveyskeskuksen johtava lääkäri Nora Hagelberg

Monia mietityttää kevään juhlien onnistuminen rajoitusten turvin. 

– Suosittelemme noudattamaan THL:n suosituksia. Yksityisjuhlat voisi porrastaa ottamalla 10 henkeä vaikkapa tunnin välein. Kauniilla ilmalla on tietysti aina helpompaa toteuttaa turvavälit ulkotiloissa, Hagelberg ohjeistaa.

Paimiossa ja Sauvossa

ei tartuntoja


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan maanantaina koko maassa raportoitiin 144 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista 15 raportoitiin Varsinais-Suomessa, joista Kaarinassa kolme. Ilmaantuvuusluku on Suomessa tällä hetkellä 50 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomen alueella ilmaantuvuusluku on maan keskiarvoa huonompi 98.