Kiertoliittymien rakentaminen alkaa kesäkuussa

0

PAIMIO

Alvar Aallon tien ja Kaaritien sekä 110-tien ja Sauvontien kiertoliittymien rakentaminen alkaa todennäköisesti parin viikon sisällä. Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailutti molemmat urakat nipussa, ja kiertoliittymien rakentajaksi tulee Oteran Oy. Urakoiden yhteishinnaksi tuli noin miljoona euroa (alv 0 %).

– Näillä näkymin työt alkavat molemmissa kohteissa viikolla 23, ja valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä, hankkeista vastaava ELY-keskuksen projektipäällikkö Aku Reini arvioi.

Reinin mukaan molemmat kohteet ovat rakentamisen kannalta haastavia, koska kiertotiemahdollisuuksia ei ole.

– Rakennustyöt tulevat aiheuttamaan merkittävää haittaa liikenteelle, ja aika ajoin jopa ruuhkautumista. Rakentajien turvallisuuden vuoksi joudumme myös alentamaan nopeusrajoituksia.

Kaupunki kustantaa keskiosan

Paimion kaupungin tekninen toimi on teettänyt ympäristösuunnitelman Alvar Aallon tien ja Kaaritien kiertoliittymän keskiosasta. Ympäristösuunnitelman lisäksi kaupunki vastaa myös kiertoliittymän keskiosan rakennuskustannuksista. Sen rakentaa ELY-keskuksen urakoisijaksi valitsema Oteran Oy. Rakentaminen maksaa kaupungille noin 45 000 euroa (alv 0 %).

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n laatima ympäristösuunnitelma kulkee nimellä Paimion Aallot.

– Nimestään huolimatta kyse ei ole varsinaisesta taideteoksesta. Ympäristösuunnitelmassa on lähinnä määritelty, miten valaisimet, kivet ja kivetykset sijoittuvat, tekninen johtaja Juha Saarinen täsmentää.