Kolmasosa paimiolaisista ja sauvolaista rokotettu

0

PAIMIO, SAUVO, KAARINA

Jaana Pakarinen

Paimiolaisista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut tähän mennessä 30,8 prosenttia ja sauvolaisista 35,8 prosenttia . Yli 70-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on saanut yli 90 prosenttia.

Johtava lääkäri Nora Hagelberg kertoo, että yli 80-vuotiaiden tehosterokotukset alkavat Paimion ja Sauvon alueella ensi viikolla.

Ensi viikolla alkavat myös 55–59-vuotiaiden perusterveiden koronarokotukset Paimion–Sauvon terveyskeskuksessa. Ajanvaraus avautui näihin rokotuksiin torstaina.

– Tähän ikäryhmään kuuluvia henkilöitä kuntayhtymän alueella on noin 950, Hagelberg kertoo.

Siihen, mihin mennessä tämä ikäryhmä on rokotettu, ei Hagelberg vielä anna arviota.

– Ikäryhmän rokotusnopeuteen vaikuttaa kuntayhtymään viikoittain saapuvien rokotteiden määrä, josta meillä on tietoa vain kahden viikon ajalle eteenpäin, hän sanoo.

Paimioon yksi tautitapaus


Paimioon kirjattiin torstaina yksi uusi koronatartunta, Sauvoon ei yhtään. Kaarinaan kirjattiin neljä uutta tartuntaa.

Valtakunnallisesti taudin ilmaantuvuus on laskussa, joskin lasku on nyt hiukan loiventunut. Tartuntatilanne vastaa tällä hetkellä viime vuoden loka–marraskuuta. Sairaalahoidon tarve on THL:n mukaan vähentymässä. Keskiviikkona 5.5. tehohoidossa oli 24 potilasta, perusterveydenhuollon osastoilla oli 33 ja erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla 73 koronapotilasta. Yhteensä sairaalahoidossa oli 130 potilasta koronavirustaudin vuoksi. Ennuste sairaalahoidon tarpeesta on laskusuunnassa.

STM:n ja THL:n järjestämässä koronakatsauksessa 6.5. kerrottiin, että Suomeen on tulossa lähiviikkoina ainakin 240 000 rokoteannosta. Määrä nousee viikolla 22.

Kesän aikana kaikkien halukkaiden tulisi olla saanut ensimmäinen rokoteannos.