Kukkakedot Sauvossa tulossa mainoskäyttöön

0
Sauvossa kukkakedoista yritysidean keksinyt Antti Aaltonen tarkkailee Mika Kavanderin kylvöurakkaa. – Kukkien siemenet ovat niin pieniä, ettei oma kylvökoneeni sovellu niiden kylvämiseen.

SAUVO

Sauvolainen Antti Aaltonen ilahdutti viime kesänä vaimoaan kukkakedolla ja samalla myös kyläläisiä. Tänä vuonna kukkaketo saa jatkoa peräti neljällä eri pellolla.

– Viime vuonna kukkapelto oli todella suosittu ja olihan se omaankin silmään hieno. Viime syksynä syntyi idea, että haluaisin lisää tällaisia peltoja ilahduttamaan ihmisiä ja samalla syntyi liikeidea, Aaltonen paljastaa.

Tuoreen Businesspörriäisen tavoitteena on tarjota yhteisölle tai yrityksille mahdollisus viljelyttää itselleen kukkapelto sekä samalla pelastaa pörriäiset ja tehdä maisemasta kaunis.

– Viljelijälle se tarjoaa taas hyvän korvauksen toiminnasta sekä mahdollisuuden lisätä kasveja viljelykiertoon. Aika varmasti viljelijä saa myös kiitosta viljelemästään kukkapellosta.

Aaltosen ideana on tehdä toiminnasta mahdollisimman helppoa, mutta myös kannustavaa monimuotoisuutta ajatellen.

– Tarkoituksena on, että yritykseni hoitaa mainostavan yrityksen ja viljelijän yhteen. Pyrkimyksenä on, että homma olisi mahdollisimman helppoa kummallekin.

Uudenlaisen mainostustavan pääajatuksia ovat ekologisuus ja yhteisöllisyys.

– Mainostava yritys saa hyödyntää kukkapeltoa koko kasvukauden ajan ja järjestää halutessaan toimintaa pellolla tai myöntää luvan kukkien poimintaan.

Aaltosen toimesta kukkapeltoja on tänä kesänä tulossa noin neljän hehtaarin verran. Kukkia voi ihastella ainakin Sauvon koulukeskuksen takana, Paimion ja Sauvon rajalla, Kemiöntien risteyksestä hieman Kemiön suuntaan ja Karunantien Sauvon päässä.

– Sitähän ei tiedä millainen Suomen kesä on, mutta viime vuonna kukkapelto oli parhaimmillaan elokuussa.