Länsirannikon Rallia ajetaan taas näilläkin teillä

0
Ralli SM-sarjan edellisen osakilpailun voittaja Mikko Heikkilä testasi viime viikolla SM Mad-Croc Länsirannikon Rallia varten Sauvossa.

AUTOURHEILU SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.5. Kaksipäiväinen kilpailu käsittää Ralli SM-kauden kolmannen osakilpailun sekä lauantaina ajettavan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ja Nuorten SM-sarjan osakilpailut.

Rallissa ajetaan yhteensä 101,6 erikoiskoekilometriä, joista RJSM- sekä Nuorten SM-osakilpailuihin osallistuvat ajavat 78,3 kilometriä. Erikoiskokeita ajetaan myös Paimion, Salon ja Sauvon kuntien alueilla ja kilpailukeskuksena toimii Liedon Avanti.

Ralli toteutetaan nytkin ilman yleisöä ja aluehallintoviraston asettamien rajoitusten mukaisesti. Rallitunnelmaa striimataan molemmilta kisapäiviltä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Rallin Suomenmestaruussarjan kuninkuusluokan SM1:n osallistujalistalla on jopa 20 kansallisen rallin nopeimman luokituksen eli R5-luokan autoa. Neljä automerkkiä ovat edustettuina; Skoda, Hyundai, Volkswagen sekä Peugeot.

Suomalaista kovinta rallikärkeä SM1-luokassa edustavat Teemu Asunmaa, Juha Salo, Emil Lindholm sekä Mikko Heikkilä. Tiedossa on suorastaan Suomi-Ruotsi- maaottelu, sillä ruotsalaisia R5-kuskeja on lähtöviivalla seitsemän kappaletta. Lähtöluettelosta pomppaa esiin myös viime viikonloppuna Ruotsin Höljesissä RallyX Nordic- sarjan molemmat osakilpailut voittanut, rallicrossin maailmanmestaruussarjaa ajava Niclas Grönholm.

Yhteensä kilpailuun on ilmoittautunut 130 autokuntaa. Mukana on myös paikallisesti tuttuja nimiä, kuten 5 luokassa sauvolainen Reijo Mattila , kartturinaan Mikko Lappalainen , ja samassa luokassa myös Teemu Hynynen , kartturinaan paimiolainen Kalle Perkonoja . Lähtöviivalle on asettumassa myös paimiolainen konkariajaja Petri Reunanen luokassa 17. Hänen kartturinaan istuu Jari Kuusela .

Juho Koski