Paimiolainen Kalle Mulari näyttelee Ylen uudessa sarjassa

0
Kalle Mulari nähdään televisiossa parin viikon päästä kun Ylen Kentän laidalla -tv-sarja alkaa.

PAIMIO, SAUVO

Kahden viikon päästä televisiossa alkaa pyöriä Yle:n uusi Kentän laidalla -niminen tv-sarja, joka kertoo kuvitteellisesta junnufutisjoukkue Aura Unitedista – sekä heidän vanhemmistaan. Ohjelmakuvauksen mukaan “Junnufutiksessa vanhemmat ottavat kentän laidalla mittaa toisistaan ja nuoret yrittävät selvitä pelistä ehjinä. Siinä missä turkulaisen Aura Unitedin 12-vuotiailla pelaajilla on reilu urheiluhenki, saavat eripuraiset vanhemmat riidan aikaiseksi niin buffetin hoidosta, joukkueenjohtajan valinnasta kuin varainkeruustakin.”

Yhtenä Aura Unitedin pelaajista nähdään paimiolainen kaksitoistavuotias Kalle Mulari . Todellisessa elämässä hän harrastaa jalkapalloa Peimari United -08 -joukkueessa, mitä kautta hän päätyi myös näyttelemään jalkapalloaiheiseen tv-sarjaan. Joukkuelaiset saivat halutessaan osallistua koekuvauksiin, ja Mulari päätti kokeilla. Alun perin hän ajatteli päätyvänsä tv-sarjaan avustajaksi, mutta pääsikin aina koekuvauksista eteenpäin. Viimeisissä koekuvauksissa rooliin valittiin toinen poika ja Kalle otti innoissaan vastaan paikan joukkueen jäsenenä.

– Olen yksi pelaajista. Minulle ei ollut kirjoitettua puhetta, mutta sarjassa pelaan ja teen erilaisia pelikuvioita, hän kertoo.

Kuvauksia oli yhteensä kymmenisen kertaa ja sarjassa on kuusi jaksoa. Mulari ei vielä tiedä itse, kuinka paljon lopulta tulee sarjassa näkymään.

– Emme ole saaneet nähdä sarjaa etukäteen, hän kertoo.

Uusia kavereita kuvauksistaMulari kertoo, että tv-sarjan kuvauksiin pääseminen oli hauskaa.

– Kuvausten vapaa-ajalla oli kiva olla muitten kanssa ja sain sieltä uusia kavereitakin, hän kertoo.

Itse näytteleminen ei hänen mukaansa ollut vaikeaa, sillä jalkapallon pelaaminen on hänelle tuttua puuhaa. Ainoa pieni hankaluus oli se, että kuvausten aikaan Mularilla oli pitkä tukka, jonka laittaminen kuvauksia varten vei aikaa.

Mulari kertoo, että kuvausryhmäläisille kuvauksissa oli aina ruokaa ja herkkuja tarjolla. Yhden kerran kuvattiin myös laivalla, joskaan koronan takia laivalla ei juurikaan saanut kuljeskella. Erään kerran myös kuvattiin joukkueen allasbileitä.

– Silloin pääsin uimaan mukaan, hän kertoo.

Sauvo muuttui UppsalaksiYksi Kentän laidalla -sarjan jaksoista kuvattiin Sauvossa, mutta kuvattu paikka ei edusta sarjassa Sauvoa.

– Viimeisessä jaksossa Aura United lähtee pelaamaan Uppsalaan ja Sauvo on muka Uppsala. Peli on kuvattu Hakkispaanalla, kertoo Maija Dahl , Peimari Unitedin toimihenkilöistä.

Kuvaukset tapahtuivat viime kesänä ja Kalle Mularin lisäksi jaksossa saattaa vilahtaa muitakin paikallisia. Avustajiksi katsomoon kun pyydettiin halukkaita.

– Meitä oli kymmenkunta, mutta sarjassa ihmismäärä on kopioitu niin, että näyttää kuin katsomo olisi täynnä. Kuvasimme moneen otteeseen ja aina piti vaihtaa järjestystä ja lisätä esimerkiksi aurinkolasit tai lippis, ettemme näyttäisi samalta, Dahl kertoo.

Se, että tv-sarjaa kuvataan Sauvossa on harvinaista, mutta ensimmäinen kerta se ei ollut.

– Täällähän on kuvattu sellainen 1980-luvun jännäri kun Painajainen, joka saattaa vieläkin löytyä Yle Areenasta, Dahl muistelee.

Kentän laidalla

Yle tv 1

23.5. kello 21.05

Yle Areenassa viikkoa ennen