Paimioon kaksi uutta tartuntaa – rokotukset laajenevat ensi viikolla 55 vuotta täyttäneisiin

0

Varsinais-Suomessa todettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan eilen uusia tartuntoja 31. Paimiossa todettiin kaksi uutta tartuntaa.

Viimeisen vuorokauden aikana löytyi koko maassa 184 uutta koronavirustartuntaa, kertoi THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 87 529.

Eniten tartuntoja todettiin Salossa: 15. Tartunnoista kahdeksan todettiin Turussa. Liedossa, Maskussa, Mynämäellä ja Paraisilla todettiin yksi tartunta kullakin paikkakunnalla.

Maakunnan tartuntaluku on kokonaisuudessaan 9 291. THL päivitti Raision tartuntalukua yhdellä alaspäin 437:ään.

Koronaviruksen tartuntaluku (tartuntoja per 100 000 asukasta viimeisen 14 vuorokauden aikana) on Varsinais-Suomessa nyt 81,7. Sitä edellisen jakson tartuntaluku oli 119,81.

Paimion-Sauvon alueellakin käynnistyvät ensi viikolla alle kuusikymppisten ja perusterveiden rokotukset. 55-59 -vuotiaiden rokotuksiin tulee varattavaksi aikoja ensi viikolle. 60-69-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kuten myös riskiryhmäläisten rokotukset.

Iäkkäimpien eli yli 80-vuotiaiden tehosterokotukset alkavat myös ensi viikolla. Ympärivuorokautisessa hoivassa olevat on rokotettu jo kahteen kertaan, ja koronatyötä tekevien ammattilaisten tehosterokotukset ovat myös käynnissä.