Peimarin koronatilanne jatkuu tyynen tapaisena

0

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Suomessa raportoitiin maanantaina 143 uutta koronavirustartuntaa. Yksikään näistä ei ollut Paimiossa eikä Sauvossa, sen sijaan Kaarinassa oli kolme uutta tartuntaa.

Kaikkiaan tartuntoja on koko maassa nyt kirjattu Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen mukaan 88 866. Uusista tartunnoista 33 kirjattiin Varsinais-Suomeen. Eniten uusia tartuntoja todettiin Salossa, jossa kirjattiin maanantaina 13 uutta koronavirustartuntaa. Turussa uusia tapauksia tuli ilmi 11.

Kaarinassa ja Raisiossa todettiin kummassakin kolme uutta tartuntaa, Liedossa, Loimaalla ja Vehmaalla kussakin yksi uusi tautitapaus.

Kahden viimeisen viikon aikana Paimiossa on todettu yhteensä 9 tartuntaa, ja vain yksi tai kaksi päivää kohden. Kaarinassa tapauksia on ollut viikossa kymmenkunta. Sauvossa ei yli kahteen viikkoon ole ollut lainkaan tartuntoja.

Rokotusten osalta tilanne on se, että sauvolaista on vähintään ensimmäisen rokotuksen saanut jo nelisenkymmentä prosenttia. Paimiossa rokotettujen määrä on 34 prosenttia asukkaista ja Kaarinassa 34,2. Rokotusluvuissa on THL:n mukaan otettu huomioon aina kunkin henkilön kotikunta, eli esimerkiksi työterveydessä rokotettu paimiolainen merkitään Paimion rokotuslukuihin. Viime aikaisten tietojen valossa rokotustietojen kirjauksissa voi olla viivettä. Kaarinassa on jopa 55-59 vuotiaistakin rokotettu jo selvästi yli puolet, kun Paimiossa vastaava prosenttiluku sunnuntaina oli 35,8. ja Sauvossa tuota hieman alhaisempi.

Rokotusten etenemiseen ikäluokittain vaikuttaa se, millainen ikärakenne kunnassa on.