Tartunnat nollilla edelleen

0

Maanantaina koronatartuntaluvut olivat maakunnallisesti todella valoisat. Kun koko maassa todettiin 117 uutta koronavirustartuntaa, niistä vain neljä kirjattiin THL:n tilastoissa Varsinais-Suomeen. Yksi uusi tartunta oli Kaarinassa, Ruskolla, Turussa ja Uudessakaupungissa. Paimioon tai Sauvoon ei nytkään merkitty tartuntoja lainkaan.

Epidemian alusta lähtien Suomessa on todettu 87 345 tautitapausta.

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 3 032, mikä on 1 754 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viime vuoden keväästä lähtien tautitapauksia on ollut maakunnassa 9 281.

Tautiin menehtyneiden määrä on epidemian alusta lukien 915 ihmistä.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 120 ihmistä, joista teho-osastolla 28 potilasta.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut runsaat 1,69 miljoonaa suomalaista. Rokotekattavuus ensimmäisen annoksen osalta on 30,4 prosenttia.

Varsinais-Suomessa rokotekattavuus on 32,9 prosenttia eli ensimmäisen annoksen on saanut jo yli 160 000. Paimiossa vähintään yhden rokotuksen on saanut THL:n tilastojen mukaan nelisentuhatta henkilöä ja Sauvossa noin 1100 henkilöä.

Maanantaista lähtien THL:n ohjeen mukaan 65-69-vuotiaat voivat halutessaan valita AstraZenecan rokotteen tilalle mRNA-rokotteen. Paimiossa sähköinen ajanvaraus on vain AstraZeneca rokotteelle, joten jos rokotteen haluaa valita, ajanvaraus pitää hoitaa puhelimitse.