Karunassa vuodenajat huomaa bensan kulutuksessa

0
Pekan Bensan Pekka Virtanen tarjosi viime lauantaina pullakahvit bensa-asemansa pihalla Karunassa. – Viime vuonna jäi avajaiset pitämättä, joten nyt oli hyvä hetki viettää niitäkin, Virtanen nauraa.

SAUVO

Karunalainen ideoija Pekka Virtanen yllätti reilu vuosi sitten avaamalla bensa-aseman aivan kylän keskustaan. Motiivina oli palvella paremmin kesäasukkaita ja vakituisia asukkaita. Motiivi kannatti, vaikka harvalle se tuottaa edelleen ihmetystä.

– Autokuskit ihmettelevät yhä miten täällä voi mennä poltto-ainetta, mutta aika hyvin on vuosi mennyt, Virtanen hymyilee.

Jos vuodenaikojen vaihtuminen on epäselvää ulos katsottaessa, niin Virtanen huomaa sen kulutuksessa.

– Talvella menee dieseliä sekä polttoöljyä ja heti kun venekausi alkaa, niin bensan kulutus nousee. Talvella traktoreita, moottorikelkkoja mönkijöitä ja kesällä vesijetit, Virtanen luettelee.

Yrittäjä yllättyi itsekin miten paljon Rantolansuntin toiselle puolelle tuli ajoa.

– Se miten paljon Kalliorannan satamaan tilataan yllätti. Vilkkainta aikaa siellä on juhannuksesta koulujen alkamiseen asti, mutta sitten se loppuu kuin seinään.

Vihreämmät kulkupelit


Aloittessaan Virtanen innostui ostamaan myös satsin uusia polkupyöriä, sillä ajatteli Tammireittien polkupyöräreittien tuovan pyörän vuokrauksesta kiinnostuneita vierailijoita paikalle.

– Polkupyöriä ei ole juuri kysytty, mutta niitä pitäisi mainostaa enemmän, Virtanen tunnustaa.

Mieheltä ei tunnetusti ideat lopu kesken ja tänä vuonna hän aikoo vuokrata myös soutuveneitä.

– Olen miettinyt myös kaasupullojen myymistä, mutta katsotaan nyt ensin tämä kesä. Jos ensi vuonna sitten.

Positiivinen palaute on kannustanut yrittäjää.

– Lähdin vuosi sitten sillä ajatuksella liikenteeseen, että kylällä pitää olla palvelua. Voiton tavoittelu ei ollut päälimmäisenä mielessä. Palautetta on tullut ja etenkin veneilijät ovat olleet tyytyväisiä, Virtanen summaa.