Koko maan luku röyhähti rajuun kasvuun- Kaarinaan neljä tartuntaa

0

Koko maassa THL raportoi tänään kesäkuun viimeisenä päivänä kaikkiaan 355 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan maassa on nyt todettu 95 742 tartuntaa.

Uusista tartunnoista 28 todettiin Varsinais-Suomen alueella. Kaarinaan tartuntoja kirjattiin neljä, Paimioon ja Sauvoon ei yhtään. Turussa uusia tartuntoja kirjattiin 14.

Jalkapallo- ja muukin matkailu näkyy nyt luvuissa rajusti. Kaarinasta viestitettiin aamulla, että juhannuksen aikaan vesibussiristeilyllä on tapahtunut altistumisia. ” Perjantaina 25.6.2021 klo 14 alkaneella risteilyllä oli mukana koronapositiivinen henkilö. Jos olet ollut mukana risteilyllä, hakeudu pienistäkin oireista koronatestiin. Olet voinut altistua koronavirukselle etenkin, jos matkustit vesibussin sisätiloissa.
Aika koronatestiin varataan omasta kunnasta.”

Tartuntojen määrä on kasvanut turismin seurauksena todella huomattavasti viime päivinä ja selvästi eniten tartuntoja todetaan yhä pääkaupunkiseudulla. Keskiviikkona Helsingissä todettiin 99, Vantaalla 41 ja Espoossa 26 tartuntaa. Myös Tampereella uusia tartuntoja todettiin 26.

Viimeksi Suomessa on kirjattu yli 300 tartuntatapausta päivässä huhtikuun puolivälissä.