Maakuntaan vain kolme tartuntaa – Varsinais-Suomen alueen suositukset voivat perjantaina keventyä

0

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi Varsinais-Suomeen tiistaina vain kolme uutta tartuntaa, ja nekin hajanaisesti Turkuun, Saloon ja Lietoon. Koko maassa raportoitiin 154 uutta koronatartuntaa.

Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on laskenut 33,8:aan.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä tiedotti tiistaina, että koronatilanne on niin paljon helpottunut, että maakunta on valmis siirtymään epidemiatilanteen toiselle tasolle kiihtymisvaiheeseen perjantaina, mikäli tilanne säilyy yhtä hyvänä torstaihin asti. Tällä hetkellä Varsinais-Suomi on yhä leviämisvaiheessa.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen vaatii aluehallintoviraston päätöksen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki vasta eilen uudet päätökset yleisötilaisuuksiin liittyen. Avin vs. ylijohtaja Ilkka Horelli kertoi, että eiliset päätökset tehtiin leviämisvaiheen tietojen perusteella. Avi on valmis tekemään uusia päätöksiä nopeasti, mikäli Varsinais-Suomi siirtyy kiihtymisvaiheeseen perjantaina.

Rokotusten osalta maakunnassa lähestytään tilannetta, että puolet asukkaista on saanut ensimmäisen rokotteen. Kustavissa rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta on jo yli 60 prosenttia. Yli 50 prosentin rokotuskuntia ovat myös Koski Tl, Salo, Sauvo, Somero ja Taivassalo.