Mäkihyppääjä Niko Kytösaho palaa kotiseura Paimion Urheilijoihin

0
Niko Kytösaho (oikealla) oli viime talvikaudella hyppääjien kärkinimiä. Hän kävi Paimiossa maajoukkueen hyppääjien mukana toukokuun lopulla. Matkassa oli myös Antti Aho (vas.)

PAIMIO

Suomen ykkösmäkihyppääjiin lukeutuva Niko Kytösaho palaa kasvattajaseuransa Paimion Urheilijoiden riveihin.

Kytösaho aloitti mäkihyppyuransa Paimion Urheilijoiden opeissa. Hänen matkansa Paimion Varasvuorelta eli ”Varkilta” on johtanut maailmancupin kisoihin ja aina Planican lentomäkeen yli 200 metrin siivuihin.

– Minulla on jo pitemmän aikaa ollut sellainen ajatus, että haluan palata takaisin sinne mistä kaikki lähti liikkeelle. Tänä keväänä tuli sellainen olo, että seuran vaihdolla pystyisin buustaamaan paimiolaista mäkihyppyä eteenpäin ja tuomaan panostuksellani lisää hyppääjiä Varkille, Kytösaho sanoo.

– Olen paimiolainen ja saanut Paimiosta paljon tukea, joten toivon, että saan tällä kotiinpaluulla annettua jotain konkreettista myös takaisin.

Vaikka mäet ovat Niko Kytösahon uralla kasvaneet, on hän aina silloin tällöin pistäytynyt myös Varasvuoren mäkimontussa. Ja jatkossa siis entistä enemmän.

Paimion Urheilijoiden juniorivalmentajat Eetu Hokkanen ja Sami Kesti iloitsevat Kytösahon ratkaisusta.

– On tosi hienoa, että Niko palaa edustamaan Paimion Urheilijoita. Niko on elävä esimerkki siitä, että näistä Paimion Varasvuoren hyppyrimäistä, joista seuramme junnut tällä hetkellä hyppäävät, on realistiset mahdollisuudet edetä aina maailman huipulle asti, he toteavat.

Kytösaho on parhaillaan Slovenian Planicassa valmistautumassa marraskuussa Rukalla avattavaan mäkihypyn maailmancup-kauteen. Viimeistään viime kausi osoitti, että hän pystyy tasaisella tekemisellä hätyyttelemään maailman kymmenen parhaan mäkimiehen joukkoa. Myös Kytösaholla itsellään on vankka luottamus tekemiseensä.

– Ensi vuodesta odotan tasaista menestystä maailmancupista ja selkeää tasonnostoa kohti maailman kärkeä. Kauden päätavoite on olympialaisissa ja yhä sellainen, että mitalia lähdetään hakemaan, Kytösaho toteaa.