Paimioon ja Kaarinaan kirjautui yksi tartunta

0
Rokotukset ovat edenneet niin hyvin, että puolet seudun asukkaista on jo saanut ensimmäisen rokotuksen.

KAARINA, PAIMIO, SAUVO

Varsinais-Suomessa todettiin torstaina uusia koronatartuntoja 13. Kaarinassa ja Paimiossa tartuntoja kirjattiin kumpaakin yksi. Myös Sauvoon kirjattiin tällä viikolla tiistaina kaksi ja keskiviikkona yksi.

– Suuri osa viime viikkojen tartunnoista on ulkomailta tulleita yksittäisiä tartuntoja. Tartuntaketjuja ei ole esiintynyt, Paimion-Sauvon terveyskeskuksen johtava lääkäri Nora Hagelberg toteaa.

Suomessa kirjattiin torstaina 93 uutta koronatartuntaa. THL:n mukaan koronavirustartuntojen määrä on Suomessa laskussa ja uusia tartuntoja todetaan vähän. Kaikkiaan koronatartuntoja on ollut Kaarinassa 560, Paimiossa 223 ja Sauvossa 39.

Rokotukset jatkuvat

Koronarokotukset ovat jatkuneet tällä viikolla Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa 30 vuotta täyttäneille.

– 40–49-vuotiaista täyttäneistä paimiolaisista ja sauvolaisista on noin 60 % saanut ensimmäisen koronarokotteen. 30 vuotta täyttäneiden rokotuskattavuus on vielä toistaiseksi pienempi, mutta heille rokotukset avautuivat vasta viime viikon lopulla. 16–29-vuotiaille rokotukset avautuvat siinä vaiheessa kun yli 30-vuotiaiden rokotuskattavuus lähestyy 60 prosenttia tai jos rokotusaikoja näyttää jäävän käyttämättä, Hagelberg kertoo.

Rokotekattavuus on THL:n tilastojen mukaan Sauvossa 55, %, Kaarinassa 50,7 prosenttia ja Paimiossa 49,7 %. Toisen rokotuksen saaneiden osalta Paimion ja Sauvon alue on hieman edellä Kaarinaa.