Paimiossa ja Sauvossa taas useampi tartunta

0

Paimioon on eiliseltä kirjattu kolme uutta koronatartuntaa ja Sauvoon kaksi. Tiistaina Sauvoon merkittiin yksi uusi tartunta ja viime viikolla niitä oli neljä, mikä on nostanut ilmaantuvuusluvullaan Sauvon yhtäkkiä Varsinais-Suomen kärkeen luvulla 235.

Paimioon kirjautui viime viikolla kolme uutta tartuntaa. Paimiossa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 225 ja Sauvossa 40.

Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymän johtava lääkäri Nora Hagelberg sanoo, että suurin osa tartunnoista on peräisin ulkomailta. (tarkennettu 17.6. klo 12.14.)

– Tartunnat ovat yksittäisiä, eikä mitään tartuntaryppäitä tai -ketjuja ole viime viikkoina havaittu.

Myös sairaanhoitopiiri totesi eilisessä mediatiedotteessa että suurin osa seutukunnan tartunnoista on tällä hetkellä peräisin ulkomailta.

Koko maassa kirjattiin tänään keskiviikkona 103 uutta koronatartuntaa. Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin kaikkiaan yhdeksän. Maakunnassa on todettu nyt 10 008 tartuntaa.

Kaikkiaan 2 883 250 suomalaista on tähän mennessä saanut koronarokotteen. Varsinais-Suomen alueella rokotettuja on nyt 253 813.

Tyksin erikoisvastuualueella koronakuolemia ei ole kirjattu viime keskiviikon jälkeen. Sairaalahoidossa on edelleen viisi henkilöä ja tehohoidossa yksi.

Rokotusten etenemistahti tällä seudulla on hyvä ja edellä koko maan keskiarvoa. Paimiossa ensimmäisen rokotteen on saanut 53,7 % yli 16-vuotiaista ja Sauvossa 58,4 %. Kaarinassa luku on 55,7. Paimiolaiset ovat prosentuaalisesti edellä naapureita kakkosrokotusten vauhdissa.

(juttua päivitetty kommentein klo 16.10)