Perussuomalaisten valtuustoryhmä kasvoi neljään valtuutettuun – kokoomus suurin valtuustoryhmä

0

Perussuomalaiset kasvattivat paikkalukuaan kolmella valtuutetulla. Ryhmän viime kauden ainoa valtuutettu Martti Mäkinen sai kumppaneikseen uuteen valtuustoon Annica Tuomisen, Lauri Kinnusen ja Joonas Taipaleenmäen.

Kokoomuksen valtuustoryhmä kasvoi kymmeneen valtuutettuun. Ryhmän ja Paimion ääniharava oli selkeästi Markus Kaarlela 196 äänellä.  Hänen jälkeensä kaksi eniten ääniä kerännyttä olivat Sanna-Maija Ansio ja Timo Ilola, jotka hekin saivat toistasataa ääntä ja jättivät muut ryhmässä selvästi taakseen.

Keskusta säilytti asemansa ja kahdeksan valtuustopaikkaa, demarit menettivät yhden paikan ja ovat ryhmäkoossa kolmantena seitsemällä valtuutetulla.

Vihreät saivat pidettyä kolme valtuustopaikkaa, mutta paikkamäärissä katsoen suurin häviäjä vasemmistoliitto menetti kaksi paikkaa. Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä on jatkossa valtuuston pienin, yhdellä valtuutetulla.

Valtuusto uusiutuu merkittävästi, sillä 18 valtuutetuista on uusia.