Poliisi toivoo juhannukseksi hyvää mieltä ja huolenpitoa

0

Helteinen sää enteilee kiireistä juhannusta poliisille. Lounais-Suomen poliisi toivoo juhannuksen juhlijoilta malttia ja varovaisuutta erityisesti vesien äärellä.

Lounais-Suomen poliisi valvoo juhannusviikonloppuna liikennettä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta koko poliisilaitoksen alueella – niin maaseudulla kuin taajamissa.

Poliisi toivoo juhannuksen viettäjiltä hyvää mieltä, malttia ja varovaisuutta.

– Moni harmi, huoli ja hengenvaara vältettäisiin vähemmällä päihteiden ja isommalla järjen käytöllä. Ennen kaikkea toivomme, että ihmiset paremmin pitäisivät huolta itsestään ja toisistaan, sanoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Sundqvistin mukaan huolenpitoa on muun muassa se, että ei mennä itse eikä päästetä muitakaan päihtyneenä esimerkiksi uimaan, auton rattiin tai veneen ohjaimiin.

Vaaratilanteessa soitto hätänumeroon

Mikäli juhannuksena kuitenkin joutuu vaaratilanteeseen, pitää soittaa hätänumeroon 112.

– Lisäksi ihan jokaisen kannattaa varmistaa, että puhelimessa on 112 Suomi -sovellus. Sen kautta soitetussa hätäpuhelussa hätäkeskus saa heti selville avun tarvitsijan tarkan sijainnin, Sundqvist muistuttaa.

Malttia tarvitaan myös juhannuksen meno- ja paluuliikenteessä. Poliisi valvoo tehostetusti erityisesti ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä sekä kuljettajien ajokuntoa.