Sauvon kirjaston graniittisalin valtaa Lallin ihmiset

0
Lalli Savolaisen taidenäyttelyn Sauvon kirjaston graniittisalissa näki ensimmäisenä hänen Sauvossa asuva äitinsä. – Äiti piti erityisen paljon värien runsaudesta, Savolainen kertoo.

SAUVO

Ex-sauvolainen, muotisuunnittelija, meikki- ja hiustaiteilija Lalli Savolainen vastaa puhelimeen sairaalan vuoteelta. Hänen sydäntään on juuri operoitu ja siksi hän on sopinut puhelinhaastattelun heti leikkauksen jälkeen.

– Nyt minulla on aikaa. Mikäs tässä sairaalan vuoteella lääkittynä makoilla, rennon rempseä Savolainen nauraa.

Mikkelin käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta artesaaniksi ja artenomiksi valmistunut Savolainen on maalannut kouluvuosista asti. Näyttelyitä hän on aikaisemmin pitänyt Helsingissä, jossa on suurimman osan elämästään asunutkin. Sauvon kirjaston graniittisalissa heinäkuun loppuun asti näytillä olevat työt ovat valmistuneet vuoden 2020 alussa ja niiden oli määrä olla esillä Helsingissä samana vuonna.

– Samana päivänä kun näyttelyn piti avautua Suomi meni kiinni, mutta tänä vuonna Sauvon kirjastonjohtaja ja ystäväni Päivi Inkinen kysyi haluaisinko tuoda maalaukset kesäksi kirjastoon.

Savolaisen näyttely kantaa nimeä Ihminen ja sitä sävyttää iso elämänmuutos.

– Ei sitä surutyöksi voi sanoa, mutta sellaista itsensä prosessointia maalaaminen on ollut. Tykkään käyttää paljon erilaisia värejä ja tekniikoita. Esimerkiksi lehtikultaa, hopeaa ja akryyli- sekä pastelliliituja. Ihmiskeho on niin monitahoinen ja mielenkiintoinen, että siitä riittää ammennettavaa. Onpa joku jopa sanonut näkeväni minut yhdessä työssä.

Seitsemän ison maalaustyön lisäksi Savolainen tuo graniittisaliin myös suunnittelemiaan pöytiä.

– Sagu Design on minun ja sauvolaisen Pepe Niemelän yhteinen yritys, joka valmistaa erilaisia sisustustasoja ja pöytiä Sauvossa. Sen vuoksi halusin tuoda myös näitä esille näyttelyyn.

Ihminen. Lalli Savolaisen taidenäyttely Sauvon kiejaston graniittisalissa avoinna kirjaston aukioloaikoina 31.7.2021 asti. Näyttelyyn voi tutustua myös sunnuntaina 13.6. klo 16-18 jolloin Lalli Savolainen paikalla esittelemässä näyttelyään. Käynti Vintterintien puolelta (kirjasto muutoin kiinni).