Sauvon ryhmät sopivat jo paikkajaon – Paimiossa neuvottelut alkavat

0
Puolueiden paikkaneuvotteluissa sovitaan mm. puheenjohtajuuksien jako vaalituloksen perusteella. Tyypillisimmin vaikeammaksi neuvottelut käyvät ryhmien sisällä kun aletaan ratkoa, kuka missäkin on nuijan varressa.

SAUVO,PAIMIO Kuntavaalien jälkeiset puolueiden paikkaneuvottelut käytiin Sauvossa vauhdikkaasti ja pääteltiinkin jo ennen juhannusta. Paimiossa neuvottelut alkavat tänä iltana, eli nyt juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Sauvossa puolueet olivat yksimielisiä siitä, että neuvottelut pyritään saamaan päätökseen ennen heinäkuuta. Neuvotteluihin käytettiin aikaa vain reilu viikko.

– Neuvottelut käytiin hyvässä yhteisymmärryksessä ja neuvottelutulos on yksimielinen. Joitakin ylikunnallisia tehtäviä on vielä varmistumatta, mutta kunnan sisäiset paikat on jo vahvistettu, kertoo neuvotteluista suurimman ryhmän eli keskustan Perttu Laaksonen .

Valtuuston puheenjohtajuus säilyy Kokoomuksella, joka oli vaaliliitossa kristillisdemokraattien kanssa. Puolueet ovat myös perustaneet yhteisen valtuustoryhmän, jolle valtuuston puheenjohtajuuden lisäksi on tulossa tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus.

Kunnanhallituksen puheenjohtajuus pysyy jatkossakin suurimmalla puolueella Keskustalla. Sivistyslautakunnan, sosiaali- ja terveyslautakunnan ja teknisen- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajuudet tulevat niinikään keskustalle.

Seuraavaksi puolueet nimeävät luottamushenkilöpaikoille omia ehdokkaitaan. Nimet esityksistä vahvistetaan ensimmäisessä uuden valtuuston kokoontumisessa elokuun alussa.

Sauvossa haluttiin toimia luottamushenkilöneuvottelujen suhteen ripeästi, koska kunnanhallituksen pöytäkunnan kesän iso tehtävä on vielä saattaa päätökseen uuden kunnanjohtajan rekrytointiprosessi. Suunnitelman mukaan valmista pitäisi olla maanantaihin 26.7. mennessä, jolloin nykyinen valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan. Tilanne on sikäli kutkuttava, että suurimman valtuustoryhmän jäsen ja nykyinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Simelius on yksi tehtävää hakeneista. Mikäli Simelius tulisi valituksi, hänen tilalleen valtuutetuksi noussee keskustan ensimmäinen varavaltuutettu Pirita Huuhka.

Paimiossa neuvottelut alkavat kokoomuksen koollekutsumina nyt juhannuksen jälkeisellä viikolla. Timo Ilolan mukaan valmius on neuvotella tiiviissäkin tahdissa, sillä kokoustila on varattu jokaiseen arki-iltaan.