Sauvoon kirjautui kaksi uutta tartuntaa

0

Tiistaina Sauvoon kirjattiin kaksi uutta tartuntaa, kun koko maassa lukema oli 113 uutta koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja todettiin yhteensä seitsemän.

Tartunnoista Sauvon lisäksi Turussa todettiin kolme, Laitilassa ja Somerolla kummassakin yksi.

Varsinais-Suomi kiihtymisvaiheessa kohta viikon – tilanne paranee edelleen. Alueen koronakoordinaatioryhmä teki pieniä täsmennyksiä olemassa oleviin, keventyneisiin rajoituksiin. Perustasolle siirtymistä harkitaan ensi viikolla.

– Tilanne on jatkanut kehittymistään parempaan ja toivon tämän suunnan säilyvän. Tällöin voimme mahdollisesti ensi viikolla siirtyä perustasolle, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä .

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 18,4. Näistäkin tapauksista lähes puolet on peräisin ulkomailta. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 37,7. Positiivisten testien osuus on nyt 0,6 prosenttia, kun se viime viikolla oli 1,1 prosenttia.

Harrastukset ilman enimmäismäärää

Sekä lasten ja nuorten, että aikuisten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa ottaen huomioon terveysturvalliset käytännöt. Rajoituksia henkilömäärään aikuisten ja lasten harrastuksissa ei ole. Yleisötilaisuuksien rajoitukset on määritellyt Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI).

AVI on antanut ajalle 4.6.–3.7.2021 määräyksen, jonka mukaan Varsinais-Suomen alueella voidaan järjestää sisätiloissa yli kymmenen henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontaktia toisiinsa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Kuorolaulua sisätiloissa tulee vieläkin välttää. Ulkotiloissakin suositellaan turvavälien säilyttämistä.

Kaikkiaan 2 654 180 suomalaista on tähän mennessä saanut koronarokotteen. Varsinais-Suomen alueella rokotettuja on nyt 23 5800, mikä on 7002 lisää viime perjantaista.

– Nuorten aikuisten rokottaminen on hyvin tärkeää, jotta nuoret ja työikäiset saadaan kattavasti rokotetuksi, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala .

Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa rokotetaan pääasiassa 35-vuotiaista ylöspäin