Silmitön ilkivalta heitti katoksen jokeen

0

PAIMIO

Lauantaina ja sunnuntain välisen yön riehumisen tuloksena Jokipuistossa ei ainakaan hetkeen istuskella grillikatoksessa nauttimassa jokimaisemasta. Suuri osa katoksesta, kattoa myöten päätyi yön tunteina jokeen. Yläosassa puistoa ei keinuta, sillä keinukin oli väännetty tyystin rikki.

Kaupungin työntekijät Jari Lindholm ja Jani Haltia katselivat vahinkoja vakavin ilmein. Auton kyytiin oli jo nostettu Villen kuntokeitaan kupeesta keinu ja nyt katseltiin jälkiä grillikatoksessa. Kauempaa näkyy kamera, joka tietenkin menee tarkistettavaksi. Kuntokeitaassa on tämän tästä ollut nuotiopaikkoja ja muuta.

Paikalle tullut Jukka Oksa sanoo, että enää grillikatosta ei pysty korjaamaan, sillä se on saanut siipeensä aiemminkin. Loputkin pitää nyt purkaa ja nostaa katto ja muut tavarat ylös joesta. Ja uusi grillikatos tulee, jos tulee, mutta sen verran se rahaa kysyy, että pitää jossitella. Surullista on, että tällaisia mukavaan oleskeluun tarkoitettuja paikkoja on nuortenkin käytössä, mutta silti niitä tuhotaan.

Mieskolmikko katselee jälkiä vakavana, sillä toisten jälkien korjaamisessa menee ihan liian paljon aikaa ja energiaa. Ja muutakin tekemistä tähän aikaan vuotta kunnan puutarhapuolella riittää.

Toive tietenkin on, että jos joku on nähnyt tilanteen ja tietää tekijöitä, tieto välitettäisiin kaupungille.

Poliisikin raportoi koulujen päättäjäisviikonlopun olleen totutun kiireinen, vaikka Paimiosta ei suoranaisesti tapahtumia raportoitu. Poliisia työllistivät seudulla erilaiset häiriökäyttäytymiset, metelikeikat koteihin, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset. Nuoret eivät vielä perjantaina lähteneet joukoittain liikkeelle, vaan mitä ilmeisemmin odottelivat lauantaiaamun koulujen päättäjäistilaisuuksia, ja lauantaiyö olikin selvästi vilkkaampi. Myös jokipuiston ilkivalta on tapahtunut nimenomaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisi ilmoittaa, etä Lounais-Suomessa vuorokauden aikana tehtäviä oli reilut 500. Kotihälytyksiä näistä oli 45 tehtävää ja erilaista häiriökäyttäytymistä 60 tehtävää noudatellen viime vuoden trendiä. Koko Lounais-Suomen alueella kirjoitettiin useita kymmeniä lastensuojeluilmoituksia ja erilaisia alkoholijuomia kaadettiin maahan kymmeniä litroja.