Tänään yksi uusi tartunta Paimioon – viime päiviltä useampi yksittäinen tartunta

0
Koronatesteihin on edelleen syytä hakeutua herkästi.

PAIMIO,SAUVO
Taina Tukia
Paimioon kirjattiin THL:n tilastoissa torstaina yksi uusi koronatartunta. Keskiviikkona saldona oli kolme uutta koronatartuntaa ja Sauvossa kaksi. Tiistaina Sauvoon merkittiin yksi uusi tartunta ja viime viikolla niitä oli neljä, mikä on nostanut ilmaantuvuusluvullaan Sauvon hetkittäisesti Varsinais-Suomen kärkeen luvulla 235.
Paimioon kirjautui myös viime viikolla kolme uutta tartuntaa. Paimiossa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 226 ja Sauvossa 40.
Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymän johtava lääkäri Nora Hagelberg sanoo, että suurin osa tartunnoista on peräisin ulkomailta.
– Tartunnat ovat yksittäisiä, eikä mitään tartuntaryppäitä tai -ketjuja ole viime viikkoina havaittu.
Myös sairaanhoitopiiri totesi aiemmin viikolla mediatiedotteessa, että suurin osa seutukunnan tartunnoista on tällä hetkellä peräisin ulkomailta.
Koko maassa kirjattiin torstaina vain 55 uutta koronatartuntaa. Varsinais-Suomessa todettiin kahdeksan uutta tartuntaa. Uusia tartuntoja kirjattiin Paimion lisäksi Laitilassa, Salossa ja Turussa. THL korjasi tilastojaan Sauvon osalta, josta poistettiin yksi tartunta.
Koko maassa on todettu nyt 94 081 tartuntaa.
Tyksin erikoisvastuualueella koronakuolemia ei ole kirjattu viime keskiviikon jälkeen. Sairaalahoidossa on edelleen viisi henkilöä ja tehohoidossa yksi.