Tartunnat Peimarissa hiipuivat

0
Kolmannet rokotukset ovat tärkeitä ikääntyneille, mutta niiden antaminen ei saa haitata 1. ja 2. rokotteen antamistahtia.

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Maanantain koronalukujen mukaan maassa on todettu 84 uutta koronatartuntaa ja  niistä yhdeksän on Varsinais-Suomessa. Tartunnoista viisi kirjattiin Turussa, kaksi Salossa ja yksi Kaarinassa sekä Maskussa.

Paimiossa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 231, Sauvossa 44 ja Kaarinassa 563.

Yhteensä maakunnassa on nyt 10 102 koronavirustartunaa. Koko maassa on todettu yhteensä 95 168 tartuntaa.

Paimiossa ilmaantuvuusluku oli juhannuksen alla 92 ja Sauvossa 202, koska alueella todettiin satunnaisia tartuntoja muutaman edeltävän viikon aikana useampia. Lähes kaikki Paimiossa ilmenneet positiiviset tartunnat on todettu kausityöntekijöillä eli ne ovat ulkomaista alkuperää. Koko maakunnassa noin 70 prosenttia kaikista tartunnoista on peräisin ulkomailta.

Maanantaina tuli julkisuuteen tieto, että Pietarin EM-jalkapalloturistien koronatartunnat alkavat realisoitua myös Varsinais-Suomessa. Tähän mennessä 17 tartunnan on todettu liittyvän EM-kilpailuihin. Lisäksi alueella on kymmeniä näistä tartunnoista altistunutta.

Kisaturisteilta löytynyt virustyyppi selviää vasta myöhemmin tällä viikolla. Pietarissa koronan yleisin muoto on herkästi tarttuva deltavariantti.

Rokotusten osalta sairaanhoitopiirin alueella on lähestynyt jo 60 prosentin kattavuus. Sauvolaisista oli jo juhannuksen edellä rokotettu 63 prosenttia, paimiolaisista lähes 60 prosenttia ja Kaarinassakin reilut 61 prosenttia. Tehosterokotettujen määrätkin lähenevät pariakymmentä prosenttia.