Tee itse kesäiset mökkituliaiset

0
Kynttilöitä voi tuunata prässätyillä kasveilla.

Kesään kuuluvat mökkivierailut ja isäntäväelle viedään usein tuliaisia. Ylimääräiset koriste-esineet eivät useinkaan ole haluttuja esineitä, niinpä mökille kannattaa viedä jotain kulutustavaraa. Itse prässätyillä kukilla koristellut kynttilät ja saippuat tulevat varmasti käyttöön.

Aloita keräämällä kukkia ja heiniä, ja laita ne painoon esimerkiksi paksun kirjan väliin. Suojaksi voi laittaa paperiarkit, etteivät värikkäät kukat tahraa kirjan sivuja. Anna kuivua vähintään viikon ajan.

Kukkakoristeiset kynttilätTarvikkeet:

Kuivattuja kukkia

Pöytäkynttilöitä

Yksi tuikkukynttilä

Vanupuikko (sekä hiustenkuivaaja)

Tee näin:

Polta tuikkua niin kauan, että saat tarpeeksi sulaa kynttilämassaa. Valitse kynttilän pintaan sopivat kukat. Sivele sulaa kynttilämassaa vanupuikolla pöytäkynttilän pintaan, kohtaan johon haluat kukat. Aseta kukka nopeasti sulan kynttilämassan päälle ja painele kiinni varovasti. Voit kiinnittää kukkaa vielä varovasti reunoiltaan kiinni sulalla kynttilämassalla.

Suuremman lehden saa kynttilän pintaan kiinnitettyä helpoiten sulattamalla kynttilän pintaa hiustenkuivaajalla ja painamalla lehden sulalle pinnalle.

Pakkaa sellofaaniin ja vie tuliaisena.

KukkasaippuaTarvikkeet:

Kuivattuja kukan terälehtiä

Valmista saippuamassaa (myydään askarteluliikkeissä)

Saippuavärejä ja -tuoksuja

Silikonimuotti tai tyhjästä maitopurkista leikattu muotti

Tee näin:

Murskaa kuivattuja kukan terälehtiä pienemmäksi. Sulata saippuamassaa esimerkiksi pakastusrasiassa mikron sulatusteholla. Sekoita varovasti välillä, mutta älä vatkaa, ettei massaan muodostu vaahtoa. Lisää saippuaväriä ja -tuoksua. Käytä vain saippuaan tarkoitettuja värejä ja tuoksuja, sillä esimerkiksi elintarvikeväri tahraa ihoa ja eteeriset öljyt tai saunatuoksut voivat aiheuttaa ihoärsytystä. Lisää sulan massan joukkoon kukan terälehdet ja kaada massa muottiin. Anna kuivua vähintään parin tunnin ajan ja pakkaa sellofaaniin.