Tyksissä ei koronapotilaita viikkoon – etätyösuositus ei ole voimassa

0

Varsinais-Suomi pysyy tukevasti perusvaiheessa koronapandemiassa. Tyksin sairaaloissa ei ole ollut yhtäkään koronapotilasta edeltävän seitsemän päivän aikana. Varsinais-Suomessa ei ole todettu ainuttakaan koronatapausta yli 70-vuotiaiden keskuudessa kahteen viikkoon.

– Tämä osoittaa sen, että rokotteet toimivat hyvin, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttil a sanoo.

Ensimmäisen kerran kuluvan vuoden aikana tilanne on sellainen, ettei Tyksin sairaaloissa ole yhtäkään koronapotilasta. Tilanne on säilynyt tällaisena nyt viikon ajan. Koko epidemian aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on toistaiseksi hoidettu yhteensä 334 koronapotilasta. Näistä 61 on tarvinnut tehohoitoa. Epidemian aikana sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä menehtynyt 79 henkilöä koronavirusinfektioon.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on 17,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 18,6. Ilmaantuvuus on siis pysynyt matalana. Positiivisten testien osuus on nyt 0,8 prosenttia, kun se edellisviikolla oli 0,7 prosenttia.

– Me toteamme keskimäärin vajaat kymmenen koronatapausta päivässä ja eniten tartuntoja on vieläkin 20-29-vuotiaiden ikäryhmässä, Marttila sanoo.

Noin 70 prosenttia kaikista tartunnoista on peräisin ulkomailta.

UK- tai alfavariantti ei enää hallitseva uusissa löydöksissä Uutena ilmiönä on todettu, että valtaosa uusista koronaviruslöydöksistä ei enää ole alfavarianttia (UK-varianttia).

– Saamme aikanaan laboratoriosta lisätietoa nyt liikkeellä olevasta variantista, joka saattaa edustaa niin kutsuttua deltavarianttia (Intia-varianttia), koska betavarianttia (Etelä-Afrikan varianttia) ei ole todettu viikon 17 eli toukokuun alun jälkeen, Marttila sanoo. Brasilian gammavarianttia ei ole todettu Varsinais-Suomessa lainkaan.

Varsinais-Suomessa kirjattiin THL:n mukaan yhdeksän uutta tartuntaa tiistailta. Viisi niistä oli Salossa. Paimion, Sauvoon tai Kaarinaan ei tullut uusia tartuntoja.

Etätyösuositus ei voimassa perustasolla

Kansallinen etätyösuositus ei ole enää voimassa perustasolla.

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö puoltavat toistaiseksi voimassa olevan valtakunnallisen etätyösuosituksen jatkamista kesän yli kaikilla kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Perustasolla etätyösuositus loppuu. Työnantaja päättää etätyön tekemisestä.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muita muutoksia rajoituksiin tai suosituksiin tiistain 22.6. kokouksessa.

– Suuriin muutoksiin ei ole aihetta tai tarvetta, koska olemme tukevasti perustasolla, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.