Vaihtuuko Sauvossa yksi valtuutettu tarkistuslaskennan jälkeen? Arpa ratkaisee

0

Sauvossa kunnan keskusvaalilautakunta joutuu vaalien tarkistuslaskennan jälkeen arpomaan kahden ehdokkaan välillä, kumpi lopulta nousee kunnanvaltuustoon. Kyse oli kahdesta sosialidemokraattien ehdokkaasta Saija Antsonista ja Eeva-Kaarina Sundbergista, sillä tarkistuslaskennassa heille varmistui sama äänimäärä.

Arvonta tapahtuu keskiviikkona iltapäivällä.

Paimiossa kuntavaalien tarkastuslaskennassa ei tullut näkyviä muutoksia sunnuntaina julkistettuun kuntavaalitulokseen. Ainoastaan yksi vaalilautakunnan hylkäämä ääni hyväksyttiin tarkistuksen jälkeen ehdokkaan hyväksi, mutta se ei vaikuttanut valintoihin. Tuo yksi uusi ääni kirjattiin perussuomalaisten Sami Lehdolle.
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Armi Vihervirta kertoo, että Paimiossa ennakkoäänestyksen laskennassa hylättiin 14 ääntä, joista kolme oli tyhjiä lippuja ja 11 oli epäselvä tai asiaton merkintä. Vaalipäivän äänistä hylättiin kymmenen, joista puolet oli tyhjiä lippuja ja toisessa puolessa oli epäselvä tai asiaton merkintä.

Paimiossa kuntavaalien tarkastuslaskennassa ei tullut näkyviä muutoksia sunnuntaina julkistettuun kuntavaalitulokseen. Ainoastaan yksi vaalilautakunnan hylkäämä ääni hyväksyttiin tarkistuksen jälkeen ehdokkaan hyväksi, mutta se ei vaikuttanut valintoihin. Tuo yksi uusi ääni kirjattiin perussuomalaisten Sami Lehdolle.
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Armi Vihervirta kertoo, että Paimiossa ennakkoäänestyksen laskennassa hylättiin 14 ääntä, joista kolme oli tyhjiä lippuja ja 11 oli epäselvä tai asiaton merkintä. Vaalipäivän äänistä hylättiin kymmenen, joista puolet oli tyhjiä lippuja ja toisessa puolessa oli epäselvä tai asiaton merkintä.

Sauvossa hylättiin seitsemän ääntä, niistä yksi oli tyhjä, yksi leimaamaton ja loput epämääräisiä numeroita.