Varo puuskia, ukkosta ja tarkista veneen kiinnitys – luvassa myräkkää

0

Etelä-Suomea lähestyy tällä hetkellä etelän suunnalta voimakas ukkosrintama, johon voi liittyä kovia tuulenpuuskia, kertoo Ilmatieteen laitos. Erityisesti varoitus on voimassa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä, mutta rajuilmat voivat koetella myös Saaristomeren aluetta.

Länsi-Suomen merivartiosto kehottaa Twitter-tilillään veneilijöitä pysyttelemään maissa ja tarkistamaan, että veneiden kiinnitykset ovat tukevia ja kunnossa. Lisäksi Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa alueen asukkaita varautumaan sähkökatkoihin ja keräämään irtotavarat pihoilta.

Ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan tilannetta ja siirtymään tarvittaessa sisätiloihin. Ulkona ollessa on syytä varoa kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja.

Salossa jo aiemmin iltapäivällä ukkospuuskissa vesi tulvi kellareihin ja kaatoi puita.