Avi vahvisti rajoitukset – päivän koronaluku näillä kulmilla nolla

0

Suomessa kirjattiin tänään perjantaina 302 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on nyt yhteensä 97 651 tartuntaa. Varsinais-Suomeen uusia tartuntoja merkittiin 21.

Varsinais-Suomi siirtyi siis eilen koronan kiihtymisvaiheeseen. Maakunnan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 55,5.

Tartunnat keskittyvät edelleen Turkuun. Avi vahvisti tänään, että rajoituksia asetettiin tiettyihin kuntiin ja ne ovat voimassa 8.8. asti. Rajoitukset koskevat Turun, Salon, Raision, Kaarinan ja Paraisten kuntia, ja osaan niistä tartuntoja tuli myös tänään. Paimioon ja Sauvoon ei tullut uusia tartuntoja.

Avi ohjeisti myös virallisesti näistä uusista kokoontumisrajoituksista näiden kyseisten kuntien alueella. Yli 10 hengen kokoontuessa sisätiloissa, ja yli 50 hengen kokoontuessa rajatuissa ulkotiloissa osallistujen ja seurueiden on vältettävä lähikontaktia. Lisäksi tapahtumanjärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain mukaisia hygieniavelvoitteita. Ihmismääriä eri rajoiteta.