Koronaryöpsähdys näyttäisi taas taantuvan

0

Koronatilanne näyttäisi onneksi rauhoittuvan, sillä Suomessa raportoitiin maanantaina 106 uutta koronavirustartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoinnin mukaan maassa on nyt todettu kaikkiaan 96 569 tautitapausta. Varsinais-Suomeen uusia tartuntoja kirjattiin maanantaina 19, ja kymmenen niistä oli Turussa. Raisiossa uusia tapauksia todettiin kuusi, Kaarinassa, Liedossa ja Paraisilla kussakin yksi eli Paimion ja Sauvon alueelle ei tartuntoja kirjattu.

Kaarinassa viimeisten kahden viikon ja tämän päivän aikana on todettu 13 tartuntaa. Paimiossa ja Sauvossa kahden viimeksi kuluneen viikon aikana on tartuntoja todettu neljä kummassakin.

Pääsääntöisesti tartuntojen lähde on ollut ulkomailla.

Rokotuksissa lähestyy 70 prosentin väestökattavuus. Kaarinassa ensimmäisen rokotteen on THL:n sivujen mukaan saanut 64,4 % ja toisenkin rokotteen jo joka viides. Paimiossa rokotettuja on 62,3 prosenttia väestöstä ja Sauvossa 66,4. Sauvossa jo enemmän kuin joka viides on saanut kakkospiikin ja Paimiossakin melkein joka viides. Tämä tilastotieto THL:n sivulla on poimittu maanantaina, mutta se on viime viikolta.