Koronatartunnat taas laskussa

0

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Koronatilanne näyttäisi kääntyvän taas paremmaksi, sillä maanantaina koko maahan kirjattiin vain 133 uutta tartuntaa, ja niistä Varsinais-Suomeen kirjautui 13. Uusista tartunnoista kymmenen kirjattiin Turussa ja yksi Kaarinassa, Liedossa ja Raisiossa kussakin.

Koko maassa on nyt yhteensä 98 215 tartuntaa. Maakunnassa on nyt yhteensä 10 416 koronatartuntaa.

Paimioon ei ole reiluun viikkoon kirjautunut yhtään uutta tartuntaa, joten tartuntojen kokonaismäärä on 235, ja Sauvoonkin vain yksi viime viikolla. Siellä tartuntojen kokonaismäärä on 45.

Kaarinassa tartuntoja on tähän mennessä ollut 587, ja näistä 12 todettiin kuluneen viikon aikana.

THL:n rokotusrekisterissä maanantaina todettiin, että ensimmäisen rokotteen on saanut väestöstä 62,4 prosenttia ja kakkosrokotteen kohta neljännes. Kaarinassa väestöstä on 65,5 % rokotettu ensimmäisen kerran, Paimiossa 64,5 % ja Sauvossa 69,1. Luvut ovat sunnuntailta, eli käytännössä Sauvossa mennee 70 prosentin kattavuus yli tänään maanantaina ja alkuviikosta myös näissä muissa kunnissa.