Kuka heistä on Sauvon uusi kunnanjohtaja? Se selviää ensi maanantaina

0
Teknisesti - ja toki muutenkin - kunnanjohtajaehdokkaiden esittelyt sujuivat juohevasti. Tosin virtuaalitausta kroppasi hiukan pois Hannu Heinosen (vas.) hiuksia ja päälakea. Kuvassa oikealla tilaisuuden juontaja Perttu Laaksonen.

SAUVO

Sauvoon valitaan ensi maanantaina uusi kunnanjohtaja lähes pari vuosikymmentä Sauvoa johtaneen Seppo Allénin seuraajaksi. Tärkeä valintaprosessi on jo aivan loppusuoralla.

Sauvon Keskusta järjesti torstai-iltana 22. heinäkuuta neljän finaaliin saakka yltäneen kunnanjohtajaehdokkaan virtuaalisen esittelytilaisuuden. Kunnanjohtajaehdokas-tentin yleisönä oli yli kolmekymmentä sauvolaista. Heistä jokainen jaksoi olla ruutunsa äärellä tilaisuuden koko keston ajan eli noin kaksi tuntia.

Perttu Laaksosen sujuvasti juontamassa tentissä – jonka kuluessa myös yleisö sai esittää kysymyksiä – vastaajina olivat kunnanjohtaja-kandidaatit Juuso Alatalo (VTM, hallinnon palvelupäällikkö, Kaarinan kaupunki), Hannu Heinonen (VTM, V-S lastensuojelukuntayhtymän johtaja), Kati Rekola (VTM, sosiaalijohtaja, vs. kunnanjohtaja, Kustavin kunta) ja Satu Simelius (VTM, ylitarkastaja, Maahanmuuttovirasto).

Kaikki heistä onnistuivat tentissä varsin hyvin, mutta täysi kymppi jäi kuitenkin jokaiselta saavuttamatta.

Seuraavassa Kunnallislehden ei niin vakavasti otettavat pika-arviot ehdokkaiden suoriutumisesta tentissä:

Juuso Alatalo

Plussat: Sujuva, huoliteltu olemus ja kielenkäyttö. Esiintymiskykyinen. Miltei radioääni. Rauhallinen.

Miinukset: Piti Sauvo-mainospuheen, vaikka olisi pitänyt esitellä omia visioita. Puheessa hieman liikaa jargonia ja vanhan ajan virkamiestyyliä. Pyydettiin konkretiaa kunnan kehittämiseen, mutta sitä ei tullut.

Kouluarvosana “seiska miikka”.

Hannu Heinonen

Plussat: Sympaattinen, harkitseva ja ihmisläheinen olemus. Ajatteleva. Kykyä ja kapasiteettia. Miellyttävä, konstailematon tapa puhua.

Miinukset : Ehkä hieman liikaa verkkaisuutta ja teoretisointia. Paljon hyviä näkemyksiä kunnan kehittämiseen liittyen, mutta fokus ei noussut riittävästi esille. “Toiveiden tynnyrin” pyörittelyä kenties hieman liikaa.

Kouluarvosana “kasi”.

Kati Rekola

Plussat : Asiaosaaja, jolla on kykyä ja halua piinkovaan puurtamiseen. Esimerkillä johtava. Monipuolinen koulutus ja työkokemus. Käytännön tason idearikkautta. Luonteva sen jälkeen, kun keskustelu ei ollut enää “virallista”.

Miinukset: Sai harmillisesti huonon alun, kun web-kamera temppuili. Jäi siten hieman lähtökuoppiin. Puhe paikoitellen hätäistä ja hiukan jäsentymätöntä – ehkä juuri edellä mainitusta syystä.

Kouluarvosana “seiska plussa”.

Satu Simelius

Plussat: Ei ujostellut, vaan löi oikeasti isoja kortteja pöytään. Ei myöskään hymistellyt, vaan uskalsi esittää kritiikkiä. Taisi paikoitellen osua maaliinkin. Hyvin valmistautunut. Tuntui haluavan virkaa tosissaan. Antoi vaikutelman, että kykenee tarvittaessa pitämään Sauvon puolta.

Miinukset: Välillä tarpeetonta, poliitikkomaista mainospuhetta. Oman toiminnan kritiikki puuttui (mikä toki hakutilanteessa ymmärrettävää). Hienoista populismia. Simeliuksen kuntamarkkinointi-ideoiden toimivuus ei ole itsestään selvää.

Kouluarvosana “kasi puoli”.