Kuntoutussäätiö lähtee Parantolasta

0
Paimion parantolan kerroksista sammutellaan pian valoja, mutta toivottavasti uutta, Alvar Aallon arvorakennukselle soveltuvaa käyttöä löydetään mahdollisimman pian.

PAIMIO

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön toiminta loppuu Paimion Parantolassa. Vuokrasopimus päättyy lokakuun viimeinen päivä ja uusissa tiloissa avataan seuraavana päivänä.

– Toimintamme on supistunut radikaalisti, emmekä tarvitse enää majoitus- tai ruokailutiloja. Olemme kääntäneet katseemme nyt tulevaisuuteen ja jatkossa keskitymme avomuotoisiin kuntoutuspalveluihin. Toimintamme jatkuu keskeytyksettä Turun seudulla, mutta tässä vaiheessa ei ole vielä selvää missä, MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön johtaja Katariina Pärnä kertoo.

Vuokrasopimuksen päättymiseen ei liity minkäänlaista dramatiikkaa, vaan asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä Parantolan säätiön kanssa.

– Säätiömme hallituksen on pitänyt sopeuttaa kulurakennetta, joten olemme irtisanoneet vuokrasopimuksen jo kesällä 2020. Haluamme jatkossa keskittyä niihin palveluihin, joiden kehittämisestä meillä on yli 25 vuoden kokemus. Erityisosaamistamme ovat lasten ja nuorten neuropsykiatrisiin oireisiin vastaaminen terapian ja kuntoutuksen keinoin, sekä vanhemmuuden tukeminen tutkimusnäyttöön perustuvilla menetelmillä, Pärnä sanoo.

MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö on toiminut Paimion Parantolassa vuodesta 2014.