Lähellä ei juurikaan uusia koronatartuntoja

0

KORONATILANNE Paimiossa ja Sauvossa ei torstaille kirjattu uusia koronatartuntoja ja Kaarinaankin tuli vain yksi uusi. Koko maassa kirjattiin torstaina 222 uutta koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja oli 34.

Maakunnassa on nyt yhteensä 10 187 koronatartuntaa. Uusia tartuntoja todettiin 19 Turussa, viisi Laitilassa, neljä Paraisilla, kaksi Salossa ja yksi Kaarinassa, Liedossa, Maskussa ja Raisiossa.

Rokotteen on saanut Suomessa kaikkiaan 3​ 274 272 ihmistä. Varsinais-Suomessa rokotteita on annettu 285 131 henkilölle.

Rokotuskattavuus Kaarinassa on THL:n rekisterin mukaan nyt ensimmäisen rokotteen osalta reilut 64 prosenttia väestöstä, Paimiossa luku on 60,5 ja Sauvossa 64,1.

Valtakunnallisen rokotusrekisterin mukaan rokotusten kattavuus (ensimmäisen rokotteen saaneet) on vastakunnallisesti nyt 59 prosenttia.

THL:n tiedotteen mukaan koronatapauksia todettiin viime viikon aikana (21.–27.6.) runsaasti edellisiä viikkoja enemmän, yhteensä 947 tapausta. Tartuntamääriä ovat nostaneet suurilta osin jalkapallon EM-kisaturisteilla todetut tartunnat.

Venäjän Pietarissa jalkapallon EM-kisoissa vieraili edellisviikkojen aikana vähintään 4500 suomalaista. Kisoista palanneilla henkilöillä on todettu 30. kesäkuuta mennessä 386 positiivista testitulosta ja 50 jatkotartuntaa. Suurin osa tapauksista on raportoitu Uudellamaalla.