Liivalanlenkillä hikoiltiin

0
Liivalanlenkki tapahtuma starttasi Sauvon keskustasta. Tapahtumaan osallistui lämpimästä kelistä huolimatta 26 osallistujaa.

SAUVO

Sauvossa kisattiin viikonloppuna Liivalanlenkki tempauksessa. Samalla avattiin virallisesti lenkin varralle sijoitetut penkit. Tempauksen ja penkkien äiti Marianne Umborg oli tyytyväinen päivän antiin.

– Penkit on nimetty tiettyjen sauvolaisten ja karunalaisten henkilöiden mukaan. Avajaisissa istuivat isiensä penkeillä Marjaleena Ruohonen , Armas Laakson tytär ja Marja Kastel , Valdemar Järvisen tytär. Molemmat muistivat isiään omilla sanoilla. Yksi penkeistä on omistettu 90-vuotiaalle Ilmi Lustille , joka oli myös tapahtumassa jälkipolvensa kanssa, Umborg kertoo.

Virallisen osuuden jälkeen alkoi itse kilpailu. Kilpailun tarkoituksena oli selvittää montako kierrosta Liivalanlenkkiä ehditään kiertämään tunnin ja 23 minuutin sisällä. Kaikkiaan 12 joukkuetta ja 26 kilpailijaa osallistui suoritukseen.

– Vanhin kilpailuun osallistuva oli 77-vuotias ja nuorin kolme kuukautta. Yhteensä kilpailussa suoritettiin 69 kierrosta eli 372,6 kilometriä.

Umborg kiittelee osallistujia, jotka hurjasta kelistä huolimatta eivät antaneet periksi ja tekivät parhaansa.

– Lisäksi sauvolaiset yritykset olivat täyttäneet kolmetoista ämpäriä erilaisilla palkinnoilla, jotka jaettiin osallistujien kesken. Kiitos siis kaikille mukana olleille yrittäjillekin ja muille jotka osallistuivat tapahtuman järjestämiseen.

Kirppiskierroksilla ruuhkaa


Umborg ideoi myös jo toista kertaa järjestettävän kirppistapahtuman Sauvossa. Lauantaina ja sunnuntaina 38:ssa eri kirppispisteessä kiersi runsaasti väkeä.

– Itse ehdin ajaa sunnuntaina kymmenisen paikkaa läpi ja kuulin, että ihmisiä oli ollut lauantaina todella paljon liikenteessä. Olen saanut palautetta, että tapahtumaan oltiin todella tyytyväisiä.

Hän lupailee järjestävänsä ensi vuonna vastaavan tapahtuman.

– Olen niin monta kertaa sanonut, että enää en järjestä, mutta katsotaan nyt. Kuka tämän sitten tekisi? Mennyt viikonloppu oli aika rutistus, kun olin ensin perjantaina iltatorilla ja sitten lauantain ja sunnuntaina tapahtumat päälle.

Liivanlanlenkin tulokset:

Eniten kierroksia yhdessä, Pahat Paarmat, 16 kierrosta.

Eniten kierroksia yksin, Simo Kiskonen, 5 kierrosta.

Eniten kierroksia kaksin, Pekan Bensa, 9 kierrosta.

Ensimmäisenä maalissa kävellen, Helga, 62 minuuttia.

Ensimmäisenä maalissa juosten, Kari Virtanen, 26 minuuttia.

Ensimmäisenä maalissa polkupyörällä, Samuel Kanervo, 12 minuuttia.

Sauvon-Karunan yhteisjoukkue Pyöreät Pojat.

Erottuvin joukkue, Palmin Pelto Rasing.

Kilpailu vanhin osallistuja, Huru Ukki 77 vuotta. Kilpailun nuorin osallistuja 3 kuukautta.