PaiHa nousi voittoon takamatkalta

0
Leevi Sahlström (vas.) ja Veeti Laine jatkoivat maaliputkiaan, kun PaiHa haki voiton kovan taistelun jälkeen Paraisilta.

PIF2-PaiHa 2-3 (2-1)

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustuksen kausi jatkui maanantaina Paraisilla, kun vastaan asettui yksi sarjan ennakkosuosikeista, kakkosdivisioonassa pelaavan Pargas IF:n reservijoukkue PIF2. PIF2 oli saanut kokoonpanoon peräti viisi edustusjoukkueen pelaajaa. PaiHa lähti peliin lähes samalla kokoonpanolla kuin sarja-avauksessa. Sebastian Fingerroos palasi lähes kahden vuoden tauon jälkeen pelikentille ja korvasi avauskokoonpanossa Sisu Maunun. PaiHan avauksessa nähtiin tällä kertaa peräti kahdeksan omaa kasvattia!

Piffen otti heti ottelun alusta kuskinpaikan haltuun ja vyörytti jatkuvalla syötöllä vaarallisia hyökkäyksiä vieraiden maalille laitojen kautta. PaiHa koki pahan takaiskun jo ottelun ensiminuuteilla kun Aatos Määttänen loukkaantui kaksinkamppailutilanteessa ja joutui jättämään kentän. Kotijoukkueen Kasper Fröjdö pääsi 25 min pelin jälkeen viimeistelemään keskityksen jälkeen boksin sisältä tilanteeksi 1-0. Vain kymmenen minuuttia edellisestä ja Waltteri Saaristo kävi kovaa kamppailua omalla rangaistusalueella. Kuten usein vastaavissa tilanteissa hyökkääjä koki tappion, mutta tästä painikilpailusta tuomiona oli rangaistuspotku kotijoukkueelle. Piffenin kapteeni Ville Ranta-Aho viimeisteli maalin oikeaan kulmaan.

2-0 tilanteessa näytti päivänselvältä, että kotijoukkue vie helposti kolme pistettä, mutta PaiHa oli päättänyt toisin. Loukkaantuneen Määttäsen korvannut Hakan ikinuori Lauri Kinnunen tukki kotijoukkueen oikean laidan nousut ja vieraat pääsivät peliin mukaan. Vain minuutti ennen taukovihellystä Juho Koivunen syötti vain 15-vuotiaan Veeti Laineen läpiajoon ja nuorimies ei erehtynyt, vaan viimeisteli 1-2 kavennuksen rangaistuspotkualueen oikealta puolelta verkon perukoille kauden kolmannella osumallaan.

Tauolla pukukopissa päävalmentaja Petar Obradovic punoi joukkueen kanssa juonen ottelun kääntämiseksi. Toinen puoliaika alkoikin vieraiden komennossa. PaiHa vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään kotijoukkueen maalille ja lopulta iso käänne ottelussa nähtiin 57 minuutin kohdalla, kun Lauri Kinnunen vapautti vasemman laidan pitkällä syötöllä Veeti Laineen läpiajoon. Piffenin Niklas Rantanen joutui repimään alimpana pelaajana Laineen nurin ja tuomiona oli suora kentältä poisto, ja PaiHan vapaapotku noin 20 metristä. Kymmeniä maaleja vapaapotkusta Veikkausliigassa tuolta etäisyydeltä viimeistellyt PaiHa-kapteeni Mika Ojala ei erehtynyt, vaan sijoitti pelivälineen vuorenvarmasti vasempaa yläkulmaan ja lukemiksi 2-2.

Jos ottelun alussa vieraat pelasivat loukkaantumisen vuoksi vajaalla, niin tasoituksen jälkeen kotijoukkueella oli sama edessä yli puolen tunnin ajan. Piffen sumputti ja otti vastaan vieraiden hyökkäykset, yrittäen iskeä vastahyökkäyksiä. PaiHa pääsi paikoille, mutta mikään pallo ei tuntunut menevän sisään. Kuten usein käy; kun itse ei osu lukuisista paikoista, niin kaveri laittaa harvoista paikoista sen yhden tarvittavan sisään. Näin meinasi käydä tälläkin kertaa, kun pitkän PaiHan painostusjakson jälkeen PIF2 pääsi yrittämään voittomaalia noin 15 min ennen loppua vapaapotkusta kuudentoista rajalta. Otto Viitakangas venyi kuitenkin huipputorjuntaan ja venytti itsensä pallon tielle vasempaan alakulmaan ja lukemat pysyivät tasoissa.

PaiHan taistelu ja työnteko palkittiin lopulta ottelun viime minuuteilla, kun Mika Ojala vapautti Leevi Sahlströmin vastakkain kotijoukkueen maalivahdin kanssa. Leevi laittoi pallon 20 metristä hienolla nostolla ja viimeisteli loppulukemat 2-3 ottelun lisäajalla.

Hienossa ja lämpimässä kesäillassa nähtiin kaikenkaikkiaan hyvin kaksijakoinen ja ajoittain myös kovatempoinen, sekä viihdyttävä ottelu. Päävalmentaja Petar Obradovic kehui kovaa vastustajaa ja tunnusti oman joukkueen hankaluudet käynnistää omaa peliä ensimmäisellä puoliajalla.

– Keskikentän trio Mika Ojala-Sebastian Fingerroos-Juho Koivunen tekivät huikeaa yhteistyötä ja kykenivät dominoimaan keskikenttää suurimman osan pelistä. Hyökkäyksessä Leevi Sahlström, sekä Veeti Laine pääsivät maalintekoon hyvien yksilösuoritusten ansiosta.

PaiHa jatkaa kahden pelin jälkeen sarjakärjessä ilman pistemenetyksiä. Kausi jatkuu jo huomenna lauantaina aina hyvin erikoisista ottelutapahtumissa tunnetulla Ahvenanmaalla Jomala IK:n vieraana. Seuraava kotipeli pelataan 10.7, kun PaiHan vieraaksi saapuu Liedon Pallo.

KL URHEILU/Matti Uotila