Piikkiön iltatori järjestetään tänäkin kesänä- Sauvon tori elävöityy perjantaina

0
Vasemmalla Anni Salonen myymässä lastenvaatteita ja leluja ja oikealla myyntiparina Anu Nevalainen myymässä itse tekemiään koruja.

KAARINA

Piikkiön iltatoria on järjestetty kesäkuun ensimmäisestä viikosta lähtien koronarajoitusten höllennyttyä. Joneljättävuotta pyörivä iltatori pidetään tuttuun tapaan Piikkiön seurakunnan luvalla kirkon parkkipaikalla joka keskiviikko klo 17–19 syyskuun puoleen väliin asti.

Iiris Saarikko ja Irma Cavén kiertelivät Lenni, Marika ja Viivi Koistisen kojua, josta Cavén osti laukun. Koistiset myivät lastenvaatteita, leluja ja astioita ja osallistuivat iltatorille ensimmäistä kertaa.

Viereisellä kojulla Anni Salonen myi lastenvaatteita ja leluja. Myyntiparina Salosella oli Anu Nevalainen , joka myi itsetehtyjä koruja. Joissain korva- ja kaulakoruissa oli sisällä aitoja kasveja. Molemmat olivat myymässä iltatorilla ensimmäistä kertaa. Nevalainen oli kiinnostunut tulemaan iltatorille myyjäksi uudestaan. Joitain Nevalaisen koruja oli ostettu ja kyselty, sillä Nevalainen oli mainostanut niitä etukäteen Facebookissa. Korujen tekeminen on Nevalaiselle harrastus, ja hän kiertelee myymässä niitä eri paikoissa.

Yhdessä kojussa Juho Laakso myi koivuvastoja.

Tavallisesti iltatorilla on enemmän ihmisiä ja iloista kuhinaa, mutta tällä kertaa paikalla oli muutama myyjä, kojuja oli käynyt kiertelemässä vain jokunen ihminen. Iltatorin järjestäjä Ritva Reponen epäilee, että helteellä, huonolla sääennusteella tai juhannusviikolla oli vaikutusta iltatorin vaisuuteen, koronan takia osa ihmisistä saattaa ajatella, ettei iltatoria pidetä lainkaan.

– Täällä käy yleensä vakioporukka ostoksilla. Yritämme houkutella uusia myyjiä ja ostajia, Reponen sanoo.

Sauvon tori elävöityy perjantainaSauvolaisten toriajatukset ovat edenneet ideoista toteutukseen, ja tänään perjantaina Sauvon keskustan toripaikalla on kesän ensimmäinen iltatori kello 16-20. Toripaikat ovat ilmaisia, mutta ne pitää varata etukäteen. Kirppismyyjien ei tarvitse ilmoittautua, vaan kirppismyyjät saavat paikkansa kello 15 alkaen.

Torille on luvattu elävää musiikkia ja monenmoista lisäjuttua, kuten oma lasten alue pomppulinnoineen ja onnenpyörineen. Lapsilla on käytössään myös oma kirppisalue, jossa lapset itse toimivat myyjinä. Myös vanha tuttu Mirkun kioski on avoinna.

Vanhan ajan toritunnelman lisäksi Ossi Tammisto vetää toripäivinä vanhan kirkonkylän opastettuja kierroksia.